Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '18

 
Kategori
Kitap
 

Bakış Açısı

Bakış Açısı
 

Hanife Mert BAKIŞ AÇISI KİTABI


Milliyet Blog yazarlarımızdan değerli arkadaşım Hanife Mert, BAKIŞ AÇISI isimli ikinci kitabını 2018 de yayınladı. Birinci kitabı olan Düş Batımını 2015 de yayınlamış. Bu romanı geniş kitleleri etkilemiştir. İkinci kitabı Bakış Açısı için Ankara’da imza günü düzenlendi maalesef hastalığım dolayısı ile gidememiştim telefon ettim üzüntülerimi bildirdim. Benden ev adresimi istedi kitabını göndereceğini söyledi. Dün o değerli roman elime ulaştı çok mutlu oldum. Gece Kitaplığı tarafından kargo ile geldi.(Gece Kitaplığının adresi: Korkut Reis Mah. Yeşilırmak Cad. 10/B Demirtepe Çankaya ANKARA. Telefon 0312 384 80 40) Arzu edenler bu adresten temin edebilirler.

Kitabı alır almaz okumaya başladım sürükleyici akıcı bir üslupla yazılmış insan elinden bırakmak istemiyor. Roman kahramanlarının duygu ve düşünceleri yaşadıkları olaylar geniş bir perspektif içinde yansıtılmış.  Eser olayları anlatırken tanınmış ozanların şarkı sözleri ve şiirlerle süslenmiş. Ana tema kadınların okumamasının yarattığı sorunlar ve acılar sorgulanmış ve cehalet yüzünden köylerde çocuk yaşta evlendirilen yavruların çektikleri sıkıntılara değinilmiş.

Sevgili Arkadaşım Hanife Mert (ADAYIŞ başlığı ile ilk sayfada şöyle yazmış: Bu kitabı cahillik, fakirlik, bilgisizlik, tecrübesizlik gibi daha pek çok nedenden ötürü okula gönderilmeyen sosyal ve ekonomik yönden özgürlüğü kısıtlanan, toplumda ikincil konuma getirildiği için yüreğindeki acıyı bakışına yansıtan fedakâr, cefakâr tüm kadınlarımıza adıyorum.) Kitabın arka kapağında şu yazı yer almış: Bakış Acısı

Hanife Mert

GECE KİTAPLIĞI

İnsan yarın ne yaşayacağını, başına ne geleceğini, onu bekleyen sürprizleri önceden kestiremiyordu. Tıpkı sonbaharda şiddetli yağan yağmurun, esen rüzgârın doğa üzerindeki yok edici etkisi gibi. Oysa bir  müddet sonra ilkbaharda her şey yeniden hayat bulacak ve doğa tekrar canlanacaktı.
 
Ya bizim hayatımız?
Temelden sarsılan bu insanlar doğa gibi bir müddet sonra düzene girip tekrar can bulacak mıydı? Bunu zaman gösterecekti.

Bu kitabı mutlaka okumanızı öneririm, çok kıymetli bir eser, kutlarım seni can arkadaşım yolun açık olsun. Selam sevgiler.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..