Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1853
 

Bakla dolması

Sizi bilmem ama ben eşimle tanışana dek yaprak sarmasının etli ve zeytin yağlısından başka bir türü olduğunu bilmiyordum. İlk defa kayınvalimdem yaptı baklalı sarmayı ve parmaklarımızla beraber yedik. Harika birşeydi.
Tokat yöresine ait olduğunu biliyorum ancak belki benim bilmediğim başka yöre mutfaklarında da yapılıyordur. Malzemesine gelince;önceden ıslatılarak ikiye ayrılmış iç bakla, ince bulgur, domates salçası, kuru soğan, reyhan, maydanoz, tuz, karabiber, parça et ve yağ, tabii unutmadan , en mühimi Tokat asma yaprağı.Bakla, bulgur ve diğer tüm malzemeler karıştırılarak dolma içi hazırlanır.Bunun nasıl yapıldığını yazmıyorum nasıl olsa her kadın hayatında bir kere , başarısız dahi olsa sarma yapmayı denemiş ve iç malzemesini hazırlamıştır. Daha önce salamura yapılmış asma yaprağına bu iç malzeme irice sarılır ve altına parça etlerin konduğu tencereye sarmalar dizili.Üzerine yağda pembeeleştirilen soğan ilve edilerek pişmeye bırakılır.İstenirse ki bence öyle daha güzel oluyor, bu yemeğe et ilave adilmeden doğrudan zeytinyağlı sarma gibi pişirilebilir.Burada önemli olan iç bakla ve reyhan.(Reyhan ile fesleğen aynı mı diye sormayın bende bilmiyorum.)denemenizi ısrarla tavsiye ediyoum, tadı müthş. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 3
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1393
Kayıt tarihi
: 15.06.07
 
 

Hayatta iki şeye aşık oldum, önce işime sonra da eşime. Ne yazık ki bir süreliğine de olsa eşim için..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster