Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
42
 

Baklava Burger

Ay ay ay. İki tane sevdiğim şey bir araya gelmiş. İkisini de ayrı ayrı severim, yerleri özel benim için. Böyle bir beraberliğe en çok ben sevindim. Ne de güzel birbirinizi bulmuşsunuz, bu senenin favori çifti olarak sizi seçiyorum. Geçen yıl Çikolata- Ayı çiftini okuyanlar bilir. Hadi pabucunuz dama, gelsin sıradaki çiftim! Evet çok da merak ettirmeden, “ Ne diyorsun, kimi anlatıyorsun? “soruları sıklaşmadan yazmaya başlıyorum.

1.Burger

2.Baklava

Tanıştırayım, çocukları Baklava Burger! Öncelikle şunu demek istiyorum ki, bu kimin aklına geldi? Baklava zaten kültürel olarak değer verdiğimiz geleneksel tatlarımızdan biri, bu tatlımızı burger şeklinde üretmek sizce de yeteri kadar farklı ve ilgi çekici değil mi? Bahsettiğin Baklava Burger ile ben yeni tanıştım. Kendisi 40 kat yufkadan özel tekniklerle hazırlanan bir baklavaymış. Hamur oranı diğer baklava çeşitlerine göre az olup, içinde bol miktarda iri öğütülmüş fıstık bulunuyormuş. Yine içeriğine baktığımızda sade yağı, diğer baklavalardan biraz daha fazla, şekeri daha azmış. Görünüş olarak bildiğimiz burger şeklinde tahmin ettiğiniz gibi. Biz de insanız, sürekli meyve-sebze suyuyla beslenemiyoruz, baklava çıtırdatmak da hayatın akışında var. Ben henüz Baklava Burger'ı tatmadım fakat tüketirken arasına kaymak veya dondurmanın yakışabileceğini düşünüyorum. Hatta bana kalırsa en çok kaymak yakışır, sizde de okuyunca farklı fikirler de canlanmıştır illa ki.

Şimdi onun arasına şöyyyle…” diye başlayan cümlelerini duyuyorum sevgili okur.

Böyle üretimler sizi de mutlu ediyor mu? Yoksa bende mi alanım olduğu için böyle bir heyecan oluyor? Yeni ürün geliştirmeler, farklı üretimler, değişik tasarımlar piyasayı öyle bir renklendiriyor ki. Öğrencilik yıllarımda bu tarz yarışmalar düzenlendiğinde hep onlara katılır, hayalimizi gerçekleştirmeyi umut ederdik. Şimdi böyle farklılıklar görünce “ Ah birinin fikri gerçek olmuş.” diyerek mutlu oluyorum.

Kaldı ki geleneksel bir tadımızın günümüze uyarlanması… Kalbimizden vurdu.

Sağlıkla Kalın!

Not :  “ Hem baklava hem burger, çifte mutluluk. “

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 

ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 286
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 317
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster