Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bakmak görmek

Bakmak görmek
 

Hiç düşündünüz mü acaba bakmak ve görmek terimlerini. Gündelik hayatımızda çok kullandığımız bu terimleri, pek farkına varmasak da hep karıştırırız. Ama yakın gibi görünse de aslında bakmak ve görmek birbirinden o kadar ayrı şeylerdir ki. Bakmak bir şeydir, ama baktığından bir şey görebilmek apayrı bir şeydir.

Dikkat edin çevremizde, yanı başımızda nice insanlar var ki, mutsuz, umutsuz. Ama biz çoğunlukla çevremizdeki o sevdiğimiz insanların suratına öööylece bakarız. Bakarız, hatta konuşuruz bile ama göremeyiz acısını, hüznünü. Dokunamayız, dokunmayı bırak fark etmeyiz, hissedemeyiz bile.

Veya şöyle düşünelim, sıklıkla yaşadığımız bir şey olsun. Blog yazmış sevdiğimiz veya takip ettiğimiz birisi. Ama ne blog yazmış kendince. Anlatmış, anlatmış döktürmüş anlayacağınız kendince. Ama o blog sadece okunmuş ve öylece geçmişse, yani hiç kimse görememişse bu bloğun içinde yazanları, burada bakmakla görmek arasındaki fark ortaya çıkıyor.Herkes bakabilir ama herkes göremez her şeyi.

Hadi gene bir temenni olsun benden herkese. Şair diyordu ya ‘ Hayat sunulmuş bir armağandır insana ‘ İşte bu değerli armağanın kıymetini bilelim. Kendimde dahil öööyle boş boş bakmakla olmaz a dostlar. Biraz da görmeye çalışalım ne dersiniz? Böylesi daha güzel olmaz mı?


Resim: http://www.pocg.de/funstuff/fun/porschecrash_01.jpg

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..