Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '19

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Baküs'te İlk Konser

Antalya sanat yaşamına yeni katılan bir oluşum Baküs(Bahçeli Kültür Sanat).

55 kişilik oda tiyatrosu, cep sineması, konser, konferans ve başka etkinlikler için çok amaçlı hazırlanan sahnenin yanısıra, 20 kişilik seminer ve atölye alanı da bulunan Baküs Sahne ve Atölye, ilk müzik etkinliği ile önceki akşam müzikseverin karşısına çıktı.

Ceren Gün “Keman”, Kate Bozoğlu “Keman”, Pınar İnan “Viyola” ve Utku Kapçı “Viyolonsel”dan oluşan dörtlü; L.Boccherini, H.Purcell, W.A.Mozart, J.Brahms, S.Joplin ve G.Faure eserlerini içeren bir klasik müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Konseri gerçekleştiren sanatçılarımız, bu mütevazı salonda sergiledikleri iyi performansla sanatseverlerden büyük alkış aldılar. Bu güzel konser akşamı için Baküs ve katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim.

Aynı dörtlü, 26 Kasım akşamı yine Baküs’te olacaklar, kaçırmamanızı öneririm.

Konuya ilgi duyan sanat dostlarımıza Baküs’ün tanıtım broşür  içeriğini de sunmak isterim. Şöyle tanımlamışlar kendilerini:

Ve Baküs yeryüzüne indi!

Baküs Sahne & Atölye; Antalya'da uzun süredir bilim, sanat, felsefe, tiyatro, sinema ve ekoloji alanlarında üretenleri birleştiren ortak mekandır.

Bu ortak mekanın içinde; oda tiyatrosu, cep sineması, seminer alanı, kantin ve sarmaşıklarla çevrili bir bahçe/kafeterya bölümü bulunmaktadır.

Farklı sanat ve bilim temalarının bazen tek başına bazen disiplinlerarası bir üslupla ele alınacağı mekanımızda hayatınızın bir bölümüne keyifli işler, tiyatro oyunları, filmler, sunumlar, edebiyat ve müzik etkinlikleri ile konuk olmayı hedefliyoruz.

Köy Enstitüleri ve Halkevleri geleneğinden ruhunu alan, kolektif emeğin ve birlikte başarmanın dostlukla bütünleşeceği bu büyülü yolda; rakip değil, ekip olmayı başaranların, herkesin ve aynı zamanda hiç kimsenin mekanı olan Baküs’te buluşmak üzere…

Tüm Antalyalıları; sanatın, bilimin, felsefenin ve ekolojinin birleştiği Baküs’e davet ediyoruz.

Gelin birbirimize misafir olalım

 

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..