Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bal Öksürüğü İlaçlardan Daha İyi Tedavi Ediyor

Bal Öksürüğü İlaçlardan Daha İyi Tedavi Ediyor
 

Bir kaşık bal öksürüğü keser. “Annem bal vermekte haklıymış”. ABD'de Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Dr. Ian Paul ve ekibi tarafından yapılan araştırmada, çocuklarımıza yatmadan önce verilecek bir tatlı kaşığı balın öksürüğü hafifletebileceğini ortaya koydu. Araştırmacılar, balın, tahriş olmuş boğazı kaplayarak yumuşatabildiğini ve bunun da öksürüğü hafiflettiğini söylüyorlar.

Doktorlar, araştırma sırasında aileleri aracılığıyla, üst solunum yolu enfeksiyonu bulunan 105 çocuğun bir bölümüne yaşlarına uygun dozda bal tadı verilmiş öksürük şurubu, diğerlerine yalnızca bal vermiş. Çalışmanın sonunda, bal verilen çocukların daha iyi uyuduğu ve öksürüklerinin azaldığı aileleri tarafından bildirilmiş.

Şimdi anlıyorum ki annem yine haklıymış. Öksürdüğümüzde annemiz bize de bir kaşık bal verir. Gerçi içine biraz da karabiber atardı. İtiraf etmeliyim ki geçtiğimiz haftalarda ben de öksürüğümü kesmek için annemin metodunu kullandım.

Bu konuda ÖNEMLİ bir not:


Doktorlar, bir yaşın altındaki çocuklara, botulizm (ender rastlanan besin zehirlemesi) riski oluşturabileceği gerekçesiyle kesinlikle bal verilmemesi uyarısında bulunuyor.

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

http://www.okulariyoru.biz/

<ı>Kaynak: Associated Pres, Realage

<ı>Resim Kaynak: abcnews

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..