Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Bal yapmayan arılar

Bal yapmayan arılar
 

Fenerbahçe’ nin oynadığı futbol aynı, aldığı sonuç farklı idi bu akşam. Tribünlerde inanılmaz bir taraftar desteği olmasına rağmen, ne Daum ne de futbolcuların moralleri yerinde değildi. Fenerbahçe’ de artık emin olduğum iki konu var. Birincisi Fenerbahçe’ li futbolcular ile Daum arasında müthiş bir soğukluk var. İkinci, Daum’ un artık şampiyonluk inancı kalmamış. Maçı Saraçoğlu’ nda izleyenler, bunları Daum’ un tavırlarından, futbolcuların yüzlerinden, takımın saha içi iletişiminden kolaylıkla fark edebiliyor. Belli ki “kara Şubat başarısızlığı” futbolcular ile Daum’ un arasını açmış durumda.

Daum belli ki eleştirileri kaldıramıyor. Aziz Yıldırım’ ın da üzerindeki baskıyı Daum’ a yansıttığı ortada. Daum bu ortamda eleştiri ve baskıların sebebinin formsuz futbolcuları olduğunu düşünüyor. Maç sırasında kulübeden çıkmayan, donuk ifadelerle maç izleyen Daum’ un bu ruh hali FB için son derece büyük sorun. Ayrıca Guiza’daki gereksiz inadı nedeni ile Semih’ i de kaybetmiş durumda. Burada herkes Daum’ u suçluyor ancak Guiza’nın oynatılması yönünde Başkan’ın israrcı olduğu kulübe yakın isimlerce konuşuluyor. Başkan, inadı nedeni ile hem Daum’ u, hem Semih’ i, hem kendini hem de FB’ yi yakacak.

FB saha içi iyi organize olduğu, iyi paslaştığı ve pozisyon yarattığı Galatasaray, Gençlerbirliği, Sivasspor ve Bursaspor (kupa maçı) maçlarında ortalama 400 isabetli pasla oynayan, en az 10 gol pozisyonu yakalayan ve rakibi ısıran bir takımdı. Bu maçlarda Emre- Cristian ikilisi ortalama toplam 10 top çalma ve %90 isabetli pas ile oynamışlardı. Son haftalardaki istatatistiklere bakıldığında FB’ nin takım olarak ortalama 300 isabetli pas ile oynadığını ve pozisyon sayısının da ortalama 3’ e düştüğünü görüyoruz. Ayrıca Cristian’daki form düşüklüğü top çalma istatistiklerini de bir hayli azaltmış durumda. Bu maçta da 300’ün biraz üzerinde isabetli pas yapan bir takım vardı sahada. FB’ nin orta sahada üst üste 3-4 pas yapamadığını gördük. Bu önemli bir sorun.

Maçın analizine gelince, FB Sivasspor maçından bu yana hep aynı oyunu oynuyor. Yine farklı oynamadı. Savunma Lugano ile biraz daha dikkatli idi. Ancak yine araya adam kaçırdılar. Emre ve Gökhan ile biraz Lugano hariç sonuna kadar mücadele eden futbolcu yine yoktu. Poşet forvet Guiza yine aynı beceriksizlik hali içindeydi. 70. dakikadan sonra maça Gökhan Ünal ile devam edilebilirdi. FB’ de farklı olan Deivid idi. FB’ yi saha içinde ileri taşıyan, arkadaşlarına iyi paslar atan ve top kaybı yapmayan bir Deivid izledik. Deivid’ in formunu artırması FB açısından çok önemli. Ayrıca Alex’ in yokluğunda Emre’nin Alex’ in yerinde oynaması gerektiğini düşünüyorum

FB’ nin ligde iddiasının devam etmesi açısından karlı bir gün oldu. Ancak tribünlerin umutsuz ve mutsuz ruh hali devam ediyor. Çok da haksız değiller.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..