Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Balbay 1000 gündür rehin

Balbay 1000 gündür rehin
 

Cumhuriyet'te Emre Kongar'ın yazdığı bir durumu aktarmak istiyorum ilk olarak size. Hangi ülke ve neden olduğunu anımsayamıyorum üzgünüm, nitekim bunun bir önemi de yok. Durum şu, bir ülkede atları gemilere yüklüyorlar ve yola koyuluyorlar. Yem verilmeden önce zil çalıyor ve sonrasında atlara yemleri veriliyor. Zaman geçiyor, gemide yem bitiyor. Çok para da yok, yol da çok fazla kalmamış. İdare edelim diyorlar, ama tabii atlar bir süre sonra huzursuzlanıyor. Birinin aklına bir fikir geliyor ve zili çalıyor. Atlar nasılsa yem gelecek diye sakinleşiyorlar. Bu böyle birkaç gün devam ediyor, zil çalıyor, atlar sakinleşiyor, ama yem gelmiyor. Neyse ki atlar bunun bir kandırmaca olduğunu anlamadan yol bitiyor ve rahatlıyorlar. 

İşte Emre Kongar bu olay üzerinden giderek Bülent Arınç'ın tutukluluk süreleriyle ilgili açıklamalarını yazmıştı. Çok çarpıcı ve güzel bir örnekti. İyi polis-kötü polis rolü oynuyorlar kısacası, siz samimi olduklarına inanıyor musunuz sahi? Tutuklu insanlara hoş gözükmek, onları sakinleştirmek, "Arınç da konuşuyor, herhalde yakında gelir tahliye" hissi yaşatmaktır amaç.

İşte tüm bunlar arasında, yarın Mustafa Balbay tutukluluğunun 1000.gününe giriyor. Ailesinden, sevdiklerinden, gazetesinden, okurlarından ayrı 1000. gün.

Bu 1000 gün içinde Mustafa Balbay biliyorsunuz üç kitap sığdırdı Silivri'ye. Birinci kitap Silivri'deki yaşamını anlattığı "Silivri Toplama Kampı: Zulümhane", ikinci kitabı ise Silivri'de olanları manzum bir dille anlattığı "Düşünüyorum Öyleyse Sanığım: Zulümname" ve üçüncü kitabı ise Türkiye gerçeğine ayna tutan bir roman, "Demokrasi Tanrısı: Zulümdar."

Mustafa Balbay'ın tutukluluğunun 1000. gününde, bu durumu protesto etmek için Ankara'da TBMM'nin Çankaya Kapısı önündeki "Milli Egemenlik Parkı'nda" buluşacak Cumhuriyet Okurları ve sizi de bekliyorlar.

Aynı zamanda, CHP'nin İzmir'de 4 Aralık'ta miting düzenlediğini basından okumuşsunuzdur.

Tayyip Erdoğan diline demokrasiyi pelesenk etti. Bir söz vardır, "insan en çok kendisinde olmayandan bahsedermiş."  Milli irade diye bağırıp çağırırken, Balbay milletvekili seçilmesine rağmen serbest bırakılmadı.

Türkiye'de demokrasi olduğunu iddia edenlerin karşısında dimdik dikelecek gerçeklerdir tutuklu gazeteciler, söz söyleme özgürlüğünün sona ermiş olması, basın özgürlüğünün yerlerde sürünmesi, basılmamış kitapların dahi toplatılması... Silivri'deki hukuksuzluklar...

Balbay yetmiyor, bir de hücreye koyuluyor "sen asıl zulümhaneyi şimdi görürsün" denilerek.

Bu kitapları alıp okuyun, Silivri gerçeğiyle tanışın. 

Mustafa Balbay 1000 gündür Silivri'de. Mustafa Balbay yalnız değil.

Mustafa Balbay REHİNDİR artık.

 
Toplam blog
: 142
: 1092
Kayıt tarihi
: 27.09.09
 
 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakülteliyim. Seyahat benim için bir tutku, her fırsatta bir yerlere ka..