Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Balbay'ın günlükleri kime ait?

Medyaya sızdırılan ve medyadaki infazcılar tarafından halkın bilinçaltına Balbay’ın darbeci olduğu önyargısını yerleştirme amacıyla “Balbay’ın Darbe Günlükleri” olarak tefrika edilen günlükler hakkında Mustafa Balbay avukatı aracılığıyla nihayet bir yanıt verme ve açıklama yapma olanağı buldu.

Balbay diyor ki “Bu günlükler sahte!” Farklı zamanlarda, farklı yerlerde tuttuğu birbirinden farklı notların montaj yapılarak birileri tarafından işlendiğini, yorumlar eklenerek ve işlemeler yapılarak özel bir metin oluşturulduğunu, sızdırılan ve yayımlanan notlarda kendisine ait olmayan kısımlar olduğunu, bazı bölümlerin çıkarılıp istenen kıvama getirilip servis edildiğini söylüyor Balbay. Yani birileri bazı gazeteci notlarını eklemeler çıkarmalarla imal edip servise koymuş. Açıklamalardan anlaşılan, bu günlükler Balbay’a değil bazı sahtekârlara ait. Peki, onlar kim ola ki?

Aynı günlerde başka bir haber yansıdı medyaya. O habere bakınca, Balbay’a yamanmaya çalışılan günlük sahtekârlığının asıl adresinin neresi olduğu çıkıveriyor ortaya! Yöntem aynı. Gerçek bir metin üzerinde oynayıp sahte bir metin oluşturup bunu kullanmak. O haberi anımsayacaksınız ki şöyle:

Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığınca yürütülen Karargâh Evleri soruşturmasında, ilgili askeri birlikte görevli astsubay Ali Balta tarafından “dışarıda” hazırlanan ve askeriyenin teknolojik ortamına sokulan sahte emirlerle “TSK’nin Ergenekon terör örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı”, sahte belgeleri Ali Balta’ya onun Denizli’de ışık evlerine gidip geldiğini bildiğini söyleyen ve bu bilgiyi açıklama tehdidiyle şantaj yapan Yusuf adlı birinin verdiğinin Balta’nın itirafıyla ortaya çıktığı ve bu tehdit sonucu Balta’nın kendisine Yusuf tarafından verilen yüzbaşı M.O.’ya ait bilgisayar şifresiyle sisteme girerek sahte bilgileri yerleştirdiği vurgulanıyor.

Işık evleri denen evler bilindiği gibi Fetullah’ın karargâhları... Şimdi iki haberi birlikte okuyunca her iki haberde de; birincisinde Mustafa Balbay’ı, ikincisinde TSK’yı Ergenekon ile ilişkilendirmek için sahte belge üreterek sisteme sokulduğu göz önüne alınınca... Sizce kimdir Balbay’a mal edilen günlükleri hazırlayan sahtekârlar!

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..