Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Balçova Raporu 1

Balçova Raporu 1
 

Teleferik'ten Balçova...


Balçova'da yaşayan biri olarak yazılması gereken eksiklere değinmeden geçemeyeceğim. Değinelim ki bir vatandaş olarak görevimizi yerine getirelim.

Balçova Belediyesi CHP'lidir. Sn Mehmet Ali Çalkaya belediye başkanıdır. Yıllardan beri Balçova'yı başarılı bir şekilde yönetmişler. Ben 2 senedir Balçovalıyım. Belediyeciliğe meraklı olduğumdan ekisiklikler için hemen şikayet mailleri göndermeye başladım. Sonuç; Balçova Belediyesinin çok güzel çalışan bir Halkla İlişkiler birimi var. 48 saat geçmeden sizinle şikayet konunuzla ilgili iletişime geçiyorlar. Şikayetiniz ile ilgili yapılanları veya yapılacakları anlatıyorlar vs.vs. Mesai saatleri dışında da çalışmaya devam ediyorlar. Vatandaş olarak mutlu oldum.

Nelerden bahsettik eksiklik olarak?

Jeotermal

En büyük eksiklik, Jeotermal enerjinin, planlı bir şekilde kullanılamayışı. Balçova ilçesi içerisinde jeotermal kuyuları olmasına karşın ilçe içerisinde jeotermal enerji ile buluşmamış binlerce ev bulunmakta. Hatta, bir sokak üstünde jeotermal olan evlerin bir sokak altına jeotermal enerji verilmemektedir. Araştırdım. Sonucunda uzun bir süre daha jeotermal enerjiden yoksun kalacağımız olrtaya çıktı. Bu arada da jeotermal yüzünden de doğalgaz çalışması yapılmıyor ilçede. Yani anlayacağınız varlık içinde yokluk çekiyor Balçovalılar.. Fısıltı gazetesi diyor ki ; Narlıdere'ki büyük projelere yönlendirilmiş jeotermal o yüzden Balçova içerisine verilmemiş. Biz de fısıltı gazetesinin yalancısıyız.

İlçe içi Ulaşım

Balçova İzmir'in en çok otobüs hattına sahip ilçesidir. Neredeyse İzmir'in yarısına otobüs Balçova'dan kalkar. Ama yollar? Yolları hiç sormayın. Meşhur Ata Caddesi. İsmine yakışır bir hali olması gerekirken tam bir rezillik. İşyerleri, malzeme yükleyen, malzeme indiren araçlar, park halindeki araçlar, yol almaya çalışan otobüsler, hatlı dolmuşlar... Nasıl? Okurken bile içiniz sıkıldı değil mi? Ama son bir bomba daha var. Balçova'nin Ata Caddesinden bir sokak vasıtası ile Ankara - İzmir Çevre yoluna bağlanıyorsunuz. :) Türkiye'de değil, Dünya'da bir ilk. Çözüm var ama bürokratik engeller neticesinden gecikiyor. Belediye planlamasını yapmış ama Karayolları ile anlaşamıyorlar. Maalesef iş uzadıkça uzuyor, çileye devam..

Balçova sanayi sitesi - Ata caddesi bağlantı yolunda ralli yapanları sayamadım. Eksik kalmasınlar. Bir gün ilçe trafik müdürlüğü bu konuya değinecektir diye düşünüyorum.

Sosyal Alan Sıkıntısı

Balçova devamlı gelişmekte olan bir ilçe olduğu için, geçmiş zamanlarda yapılan imar planlamalarındaki hatalar günümüzde yapılmıyor. O yüzden yeni yerleşim yerleri inşa ederken caddeler ve sokaklar geniş geniş planlanıyor. Ama ne yazıkki yeşil alan olarak ayrılmış yerlerde park ve dinlence tesisi yapımında Balçova Belediyesi çok üretken değil.. Çocuklar sokaklarda araba yollarını oyun sahası olarak mesken tutmuşlar. Normaldir çünkü gidecek bir oyun sahaları yok. Bebekli vatandaşlar bebek arabası ile çocuklarını dolaştırmaya çalışıyorlar. Ezilme tehliklesi geçiriyorlar. Kaldırım yok, kural yok, araba çok.

Teleferik hala çalışmıyor ama yenileme çalışmaları olduğunu duydum yakın bir zamanda faaliyete geçecekmiş.

Asayiş

Balçova ilçe emniyet müdür Vahit Pektaş Balçova'da deyim yerindeyse kuş uçurtmuyor. Tebrik ediyorum kendisini. 24 saat devriye atan polisler evlerimizde rahat uyumamızı sağlamaktalar.

Çevre Temizliği

Balçova gerçekten pırıl pırıl. Sokaklar tertemiz. Belediye özellikle çevre temizliği ve çöp konusunda hassas. Daha bir kere bile dolu çöp bidonu görmedim.

Sosyal Etkinlikler

Balçova Belediyesi sosyal etkinliklere ciddi bir bütçe ayırmış sanırım. Görsel sanatlar , paneller , semt evleri, sigarayı bırakma ile ilgili projeleri takdir görmekte. Özellikle 9 Eylül Üniversitesi ile ortak geliştirdikleri sağlık projeleri halkın takdirini kazanmış görünüyor.

Şimdilik bu kadar yeter. Fazla yüklenmeyelim. Ama raporumuzun 2. kısmı yakında yayına girecek. Balçova'da yaşamaya devam ettikçe bu raporlar bitmez. Sevgiyle kalın.

H.T.

 
Toplam blog
: 4
: 1222
Kayıt tarihi
: 29.09.10
 
 

1978 İzmir doğumluyum. Konuşarak anlatmanın etkisini yitirmeye başladığı çağımızda yazarak anlatmayı..