Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '07

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balığın faydaları

Balığın faydaları
 

Balığın yararlarını yazmak istemiştim, kalpten tutunda, beyine kadar birçok

yararı var, uzmanlardan bilgi edindim, sizlerle paylaşmak istedim, biz her pazar balık yeriz,

bol bol yemenizi tavsiye ederim, faydalarına bir değinelim;

Kalbin en büyük dostu: Balık yağı

Araştırmalar, balık yağındaki omega 3 yağ asidinin kalbi ve kalp damarlarını koruduğunu gösteriyormuş. Somon ve ton balığında bulunan Omega 3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili sonuçlar, son zamanlarda tıp dünyasının gündemindeymiş. Konuyla ilgili dünya çapındaki 1000'in üzerinde bilimsel araştırma, bu asidin kalp ve kalp damarları üzerindeki olumlu etkilerini işliyormuş. Omega 3 yağ asitlerinin erkeklerde kalple ilgili ölümleri yüzde 81 oranında azalttığını belirtiyor. Bununla ilgili araştırmalar tam on yedi yıl sürmüş ve bunlara 22.000 doktor katılmış.

Balık eti kalp damarlarını korur ;
Bu konu ile ilgili başka bir çalışma, günde 0, 85 gr Omega 3 yağ asidinin kalp krizi geçirmiş hastalarda ölüm oranını yaklaşık yüzde 20 oranında azalttığını gösteriyor. Kısacası, Omega 3 ikinci bir kalp krizi riskini büyük ölçüde önlüyormuş.

Yağlı balık tüketin;
Vücudun gerekli, iyi yağları alması için haftada en az iki kez 200 gr yağlı balık, örneğin somon, ringa, ton balığı veya uskumru tüketilmesi gerekiyormuş. Balık sevmeyen veya nadiren yiyenler eczanelerde satılan balık yağlarından yararlanabilir. Bununla birlikte, düzenli ilaç kullananlar, balık yağı almadan önce bunu mutlaka doktoruna danışmalı…

BOL BOL BALIK TÜKETİN...

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..