Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '15

 
Kategori
Balıkçılık
Okunma Sayısı
91
 

Balığın taze olduğu nasıl anlaşılır?...

1- Taze balıkların solungaçları canlı kan kırmızı renklidir. Balık bayatladıkça bu renk değişir ve renksiz bir hale gelir. Ancak bazı sahtekar balık satıcıların balıkların solungaçlarını  kırmızı mürekkep ile boyadıkları ve balık tazeymiş gibi bir şekle soktukları da bir gerçektir. Bunu anlamanın tek yolu iki parmağınız ile balığın solungacını sağmaktır. Eğer boya var ise elinize kırmızı boya gelecektir.   

2- Taze balığın gözleri cam gibi parlaktır. Balık tazeliğini kaybetmeye  başladığında  gözleri buğulanmaya başlar .

3- Taze balığın derisi gergin ve parlak olur.

4- Pulsuz balıklarda ise bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır.

5-Taze balığa parmakla dokunduğunuzda oluşan   çukurluk anında düzelir. Halbuki bayatlamış balıklarda bu iz aynen kalır.

6- Taze balığı başından tutup kaldırdığınızda balığın kuyruğu da aynen tepsideki gibi dimdik kalkar. Bayat balığı bu şekilde kaldırdığınızda balığın kuyruğu dik durmaz aşağı doğru kendini bırakır. 

7- Taze balık hemen hemen kokusuzdur. Ancak Bayatlamaya başlayınca çok pis bir  asit- amonyak kokusu yaymaya başlar.

8- Pullu balıkların pulları tazeyken vücuda sıkıca yapışık iken, bayat balıklarda baş parmağınız ile baştan kuyruğa doğru çektiğinizde pulların döküldüğünü görürsünüz. nurideniz.  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4656
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster