- Kategori
- Yemek - Mutfak
Balık buğulaması
Nisan ayında: Bütün balıkların buğulaması iyi olur.
Malzeme
1kg balık, iki kahve fincanı zeytinyağı, iki kahve fincanı su, bir limon, yarım demet maydanoz, yarıM demet dereotu, biraz tuz.
Yapılışı
İçleri temizlenmiş, üstü elle ovularak iyice yıkanmış balıkları bir tepsinin içine dizerek yerleştirin. Sonra bunların üstüne, yuvarlak doğranmış soğanları, zeytinyağını, suyu, kıyılmış dereotu ile maydanozu koyun. Defne yaprağı buğulamanın vazgeçilmez unsurudur. Tuzu serpin. Limon suyunu da kattıktan sonra tepsinin kapağını kapatın. orta Isıdaki ateşte 8-10 dakika pişirin. Ateşten indirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.