Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balık buğulaması

Nisan ayında: Bütün balıkların buğulaması iyi olur.

Malzeme

1kg balık, iki kahve fincanı zeytinyağı, iki kahve fincanı su, bir limon, yarım demet maydanoz, yarıM demet dereotu, biraz tuz.

Yapılışı

İçleri temizlenmiş, üstü elle ovularak iyice yıkanmış balıkları bir tepsinin içine dizerek yerleştirin. Sonra bunların üstüne, yuvarlak doğranmış soğanları, zeytinyağını, suyu, kıyılmış dereotu ile maydanozu koyun. Defne yaprağı buğulamanın vazgeçilmez unsurudur. Tuzu serpin. Limon suyunu da kattıktan sonra tepsinin kapağını kapatın. orta Isıdaki ateşte 8-10 dakika pişirin. Ateşten indirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..