Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '12

 
Kategori
Astroloji
 

Balık burcu çocukları

Balık burcu çocukları
 

O,  bir ay ışığından çıkarak periler ülkesinden gelmiş olabilir; Yakından bakarsanız gözlerindeki ay ışığının pırıltılarını fark edeceksiniz. Bu ışık Jüpiter ve Neptün çocuklarının yolunu aydınlatacaktır. Siz yeni bir anne olarak onu istediğiniz gibi yetiştireceğinizi düşüneceksiniz.

Neden olmasın; bu kadar tatlı bir bebek ! Balık bebeğiniz istediği şeyi , sizi ölesiye kendine çekerek tatlı tatlı gülümseyerek, kalbinizi fetherek elde edicektir.
 
Oğlunuz bir Peter Pan kızınız bir Alice olacaktır; çocuklarınızın en sevdiği roller olacaktır , üstelik rollerini oynamak için bir sahneye de ihtiyaçları olmayacaktır.
 
Anne babaların "ah keşke bebeğim hiç büyümese" dedikleri bebekler Balık burcunda doğanlardır. Sanki yıllar hiç geçmiyormuş gibi bir Balığın üstünde hep o çocuksu ve hülyalı havası olacaktır.
 
Günlük yaşamın rutin olayların dışında yani hayal dünyasında yaşamak isteyecektir. Biraz daha büyüdüğü zaman siz çamaşır yıkarken onun içerde mutlu bir şekilde oynayacaktır. Yeter ki önüne birkaç balon asın, güzel bir müzik koyun, birkaç da hayvan oyuncaklarını serpiştirin, eline biraz da patlamış mısır verin…
 
Okula başlayacak kadar büyüdüğünde acaip rüyalar görmeye başladığı zaman, sorduğu sorular sizi şaşırtabilir; Kimi gördün diye sorduğunuz da ölmüş büyüklerini, atalarını gördüğünü onlarla konuştuğunu söylemesi sakın sizi şaşırtmasın.
 
En zeki ebevyenler bile Balık çocuklarının uyacağı bir program yapmakta güçlük çekerler. Programlar ve rutinler bir Balığın en sevmediği şeylerdir. Bu bebek ve çocuklar gündüz uyuyup geceyi uyanık geçirmek isterler,bütün geceyi uyanık geçiren bebekler Balık bebekleridir çoğunlukla.
 
O, acıkınca yemek, yorulunca uyumak ve hangi saatte olursa olsun düş gücünü harekete geçirecek birşeyle oynamak ister. Başka zamanlarda onu o’nu yedirmeye, uyutmaya ya da oynatmaya çalışmak pek başa çıkılacak iş değildir.
 
Aslında onun bu tutumu akla uygun bir davranıştır, ancak onun yemek uyumak oynamak istediği saatler çyle değişkendir ki, bir günü diğer gününe benzemez;
 
Balık çocukları sağlıklı bir ölçüde ilgi, dikkat ve takdir beklerler. Kendi yeteneklerinin farkında olmadıkları için, o’nun farkedilmesi ve teşvik edilmesi size düşer. Bir Balık çocuğunu öğrenme metodlarıda çok farklıdır, o değil ama siz bocalayabilirsiniz , çünkü öğretim sistemi bir Balık çocuğunun zekasına şimdilik uzak görünüyor.
 
Balık çocukları her çeşit kitabı çok severler; O’lar iyi masalcıdırlar “lisan” öğrenmeye yatkındırlar,konuşmayı çok severler, ancak sorumluluk duyguları pek yoktur; bu da onları hassaslaştırı ve haşin davranışlar karşısında çabuk  kırılabilirler.
 
O’nun tüm bulutlarını ve ay ışınlarını bir araya toplayarak bunlarla şiirler, oyunlar, resimler, dokumağa heveslendirin, yüreklendirin; Çok geçmeden normal dünyanın acımasızlığına, bencilliğine zalimliğine, ve aç gözlüğüne uyum sağlamayı öğrenecektir.
 
Toplam blog
: 6
: 2476
Kayıt tarihi
: 14.02.12
 
 

Ben Perhan Ülker olmaz İstanbul Ortaköyde doğdum.. İlk gençlik yıllarımdan beri Asrtolojiyle ilgi..