Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '16

 
Kategori
Astroloji
 

Balık burcunda ay tutulması

Balık burcunda ay tutulması
 

Hem Güneş tutulmaları ve hem de Ay tutulmaları Ay Düğümlerine yakın olduğunda gerçekleşirler. Güneş, Dünya ve Ay birbirlerine çok yakın bir şekilde hizalanırlar ve Ay, Dünya’nın arkasına geçerek gölgesinde(umbra) kalır. Ay tutulmaları Ay dolunay fazındayken oluşur.
Bu tutulma 16 Eylül saat 22:05’de Balık burcunun 24 derecesinde ve 3. dekanında gerçekleşecek. Tutulma Avrupa, Asya’nın bir kısmı, Avustralya ve Doğu Afrika’dan izlenebilecek. Tutulmanın toplam süresi 3 saat 59 dakika olacak. Bu tutulmanın hayatımıza olan etki süresi ise 4 ay diyebiliriz.
Balık burcu merhamet, fedakarlık, hassasiyet, naiflik, engin bir hayal gücü, yardımseverlik, sezgisellik, ruhani, aşkıncılık, yaratıcılık, ilham, kırılganlık, hayalperestlik, bağımlılığa eğilimli olma, çabuk dağılma, gerçeklerden uzaklaşmak, izole olma, ruh halinin sık sık değişmesi, kaos gibi kavramlarla ilişkilidir.
Bu tutulma haritanın 5-11 ekseninde, Balık burcunun 3. Dekanında ve GAD(ejderhanın kuyruğu) yakınında gerçekleşerek Kiron ile birleşiyor. Bu tutulma, sonlanma, bırakma ve bitirme enerjisi taşıyor. Hayatımızda bize acı veren, yük olan ve değiştirmemiz gereken durumlara holistik bir çözüm bularak ruhumuzu şifalandırmamız gerekiyor. Öte yandan, haritanın yükseleninde
İkizler burcu duruyor. Şartların çok değişken, belirsiz ve zeminin oldukça kaygan olduğunu gösteriyor. Bu durumda, yönümüzü bulmakta zorlanabileceğimize ve Merkür retronun da etkisiyle bir takım gecikmeler ve pürüzlerle karşı karşıya kalabileceğimize işaret ediyor. Tutulmada yer alan t-karenin odak noktasında Mars var. Duygularımızın oldukça yoğun olduğunu ve agresif enerjilerle uğraşmak zorunda kalabileceğimizi gösteriyor. Ev ve aile ile ilgili sorunlarla da uğraşmamız da gerekebilir. Arkadaşlarımızla olan diyaloglarımızda kırıcı ve sert sözlerle birbirimizi yaralamamız imkan dahilinde. Girdiğimiz sosyal ortamlarda agresyondan doğabilecek kazalara ve sakarlıklara maruz kalınabilir. Buna ek olarak, kadın figürleriyle bir takım gerginlikler ve tartışmalar yaşanabilir. Kadınlarla ilgili üzücü durumlar da oluşabilir: erkek şiddetine maruz kalan kadınlarla ilgili haberler çoğalabilir. Kalp ve kafa ile ilgili rahatsızlıklar yaşanabilir. Değerli kişilerin kaybı görülebilir.Buna ek olarak, Mars’ın Uranüs ile olan üçgeni marjinal, farklı ve orijinal olanı denemek için aksiyon almamıza neden olabilir. Öğrenme ve keşfetme arzumuz da artabilir. Öte yandan, isyankar ve etik olmayan davranışlar da görülebilir. Mars’ın yarattığı agresyonu fiziksel aktivitelere odaklanarak bir nebze de olsa bertaraf edebiliriz, çok istediğimiz bir spora başlamak içi kullanabiliriz bu açıyı.
Balık burcunun dünyasal astrolojide temsil ettiği konular ise; deniz ve okyanuslar, balıklar ve balıkçılar, cankurtaranlar, dalgıçlar, denizaltılar, şifacılar, hastaneler, hapishaneler, rehabilitasyon merkezleri, akıl hastaneleri, yardımsever kuruluşlar, ilaçlar, sıvı maddeler, zehirlenmeler, yağmurlar, depremler, seller ve tsunamilerdir. Bu konularla ilgili durumlar vuku bulabilir.
Tutulma Markab sabit yıldızıyla birleşiyor. Kazalar(kesikler, bıçaklanmalar), vahşi ölümler, hastalıklar görülebilir. Mars ise, Ras Alhague sabit yıldızıyla etkileşim içinde.
Zehirlenmeler,enfeksiyonlar, zehirli hayvanlardan gelecek ısırılmalar, görülebilir. Toplumda dini, felsefi ve bilimsel konularda yazılan yazılara sansürlenebilir. Öte yandan, toplumda hümanist yaklaşımlar ve yardımlaşmalar görülebilir.
Sağlık bakımından ise; hormonal dengesizlikler, ayaklarla ilgili rahatsızlıklar,felçler,karaciğerle ilgili sorunlar oluşabilir ve ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra, hastalıklar noktasına baktığımızda İkizler burcunu görüyoruz ve haritanın yükseleni de İkizler zaten. Sinir ve solunum sistemiyle ilgili hastalıklar, omuz,kol ve ellerde oluşabilecek rahatsızlıklar da yaşanabilir.
Sevgi ve umutla,
Burçin Borazan Tezay 

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..