Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '17

 
Kategori
Astroloji
 

Balık burcunda güneş tutulması

Balık burcunda güneş tutulması
 

Tutulmalar hem bireysel hem de toplumsal anlamda değişim rüzgarlarını getirir ve güvenli bölgemizden çıkmamız, değişip dönüşmemiz için zorlar. Genelde tutulmaların her birinden senede iki tane gerçekleşir fakat bu bazen üç defaya hatta nadiren de olsa beş kereye kadar da çıkabilir. Tutulmaların etkileri 6 aydan 1 seneye kadar yayılabilir, ya hemen etkisini gösterir veya kişisel ya da ülke haritalarındaki dereceleri tetiklediğinde etkileri ortaya çıkar. Günümüzde çoğu astrolog tutulmaların etkisini bir sonraki tutulmanın gerçekleşeceği zamana kadar sürdüğünü düşünmektedirler.
 
26 Şubat’ta 8 derece Balık burcunda halkalı bir Güneş tutulması yaşanacak. Her Güneş tutulması “Saros “ adı verilen 6,585.3 gün ya da 18 yıl 11 gün 8 saatlik periyodlarda kendini tekrar eden döngüye denilir. Güneş, Ay ve Dünya aynı hizaya gelir. Bundan evvel aynı tutulma 26 Şubat 1998 tarihinde yine 8 derece Balık burcunda gerçekleşmişti. Bu bağlamda, o tarihte yaşadığımız olayların ve değişimlerin bir benzerini bu tutulmada da deneyimleyebiliriz. Hatırlamakta fayda var. Bu tutulma Güney-Batı Afrika, Güney Amerika’nın bir kısmı, Pasifik-Atlantik-Hint Okyanusu ve Anktartika’dan izlenebilecek. Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Güneş tutulması ile birleşen Yeniaylar özel yeniaylardır. Bu tutulma genel anlamda Balık burcunun konuları olan fedakarlık,hayal gücü,şifa, yaratıcılık,kendini topluma kurban etme,bütünleşme gibi kavramları deneyimleyebileceğimize işaret ediyor. Bu tutulma Güney Düğüm tarafında ve Neptün ile birleşimde. Bu bağlamda, geçmişin karmik yüklerinden kurtulup şifalanmak için bize fırsat sunabilir. Gereksiz egolarımızdan sıyrılıp birazcık da olsa sezgilerimize güvenebilmeyi öğretebilir bu tutulma. Öte yandan, çözülmeler, bırakmalar ve kayıplar da yaşanabilir. Mağduriyetler, aldanmalar, kandırılmalar, sömürüler gibi konularda ön plana çıkabilir. Ayrıca, gelecek ile ilgili planlarımızda ve hedeflerimizde belirsizlikler ve kararsızlıklar yaşanabilir. Karmaşaya ve kaotik durumlara yol açabilecek olaylar da meydana gelebilir.
Tüm bunlara ek olarak, denizler ve okyanuslar, balıklar ve balıkçılar, denizciler, her türlü ilaç ve sıvı maddeler, gizli topluluklar, şifacılar, yağmurlar, seller, depremler ve tsunamiler ile alakalı durumlar ve olaylar da yaşanabilir dünyada.
 
Tutulma Ankara’ya göre çıkarılmış haritada 7.eve düşüyor. Evlenmeler ve boşanmalar da artışlar yaşanabilir. Ben daha çok boşanmaların olabileceği kanaatindeyim çünkü bırakma ve kayıp enerjisi daha yoğun bu tutulmada, evli değilsek ayrılıklar da çoklukla yaşanabilir. Dış ilişkiler, diplomasi, uluslararası tartışmalar, ticari anlaşmaların feshi, ortaklıkların bitmesi veya yeni ortaklıkların kurulması da görülebilir. Savaş ve barış konuları da gündemde yer alacaktır.
Bunlara ek olarak, tutulma haritasında göze çarpan en önemli görünüm Mars-Uranüs’ün Koç burcundaki kavuşumudur. Havada yıkıcı, patlayıcı, gergin, çılgın ve isyankar enerjiler de mevcut olacaktır. Ani, beklenmedik ve şok eden durumlara da sebebiyet verebilir bu açı. Statükoya karşı başkaldırılar, provoke eden eylemler ve daha çok özgürlük talepleri görülebilir. Haritanın 8. Evinde yer alan bu kavuşum ölümlere ve yaralanmalara sebebiyet verebilir. Ayrıca, finans ve borsa ile ilgili ani kayıplar ya da yükselişler de meydana gelebilir.
Balık burcu aynı zamanda aktörler, ressamlar, müzisyenler, şairler, fotoğrafçılar, film sektörünü temsil etmektedir. Bu mesleklerden kişilerden kayıplar da yaşanabilir dünya ve Türkiye genelinde. Öte yandan, sanatçılara muhteşem bir esin kaynağı olabilir Balık burcundaki bu tutulma. Toplum, hayvanlar ve doğa yararına çalışmalar ve organizasyonlar da gerçekleştirilebilir daha da fazla.
Tutulma Formalhaut sabit yıldızıyla etkileşim içinde olacak. Bu yıldız Venüs-Merkür doğasında ve kraliyet yıldızlarından biridir. Bu yıldız idealler, hayaller, yaratıcılık, esin ve mistik güç ile ilişkilidir. Eğer ideallerimizi ve gücümüzü iyi yönde ve toplumun hayrına da kullanırsak başarı ve şans kaçınılmazdır lakin kötü yöne doğru gidersek büyük kayıplar ve hüsran yaşanacaktır.
 
Balık burcunda gerçekleşen bu tutulma Türkiye’nin Güney Ay Düğümü derecesiyle kavuşuyor ve Uranüs’ü ile etkileşim içinde. Ayrıca, transit Neptün natal Uranüs ile de yakın irtibatta. Bu ülkemizin çok büyük bir kadersel süreçten geçtiğine işaret ediyor. Geçmişimizle hesaplaşma ve karmik yüklerden arınma zamanını vurguluyor. Bu bağlamda, siyasi ve toplumsal gerilimler artabilir. Bu tutulma pek tabii ki Başkanlık sisteminin kabul edilip edilmemesi için 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandumu da etkileyecektir. Uranüs ve Neptün sol görüşlü fikirleri simgeler lakin Uranüs aynı zamanda faşizmi ve özgürlükleri de temsil etmektedir. Bu tutulma Türkiye’nin 9. evinde gerçekleşiyor ama 10. evi de etkiliyor. Yani, ülkemizin başındaki siyasi erklerin Başkanlık sisteminin gelmesi için halkın inançlarını kullanarak ve manipüle ederek ikna etmeye devam etme çalışmalarının çok da işe yaramayacağını umuyorum. Ancak, burada halkın Balık burcunun semboliği olan kurban etme-edilme durumundan kurtulup bütünün ve kendinin hayrına bir seçim yapma durumunu gösteriyor. Aslında bu tutulmanın değişken doğada olan Balık burcunda olması, Uranüs’ün şok eden ve Neptün’ün belirsiz ve kaotik doğası zemini epey kayganlaştırıp, atmosferi sislendiriyor. Bu yüzden sandıktan çıkacak sonucu da tahmin etmek zorlaşıyor açıkçası. Ama ben Uranüs ve Neptün’ün özgürlükçü ve sol görüşlü doğasının yardımıyla hürriyetimizi vermeyeceğimizi öngörüyorum.
 
Bu tutulma sizi nasıl etkileyecek? Yükselen burcunuza ve Güneş burcunuza göre aşağıda özet olarak yazdığım konu başlıklarını inceleyip bir fikir edinebilirsiniz. Ben yükselen burcunuzu daha çok dikkate almanızı öneriyorum. Zira astrologlar doğum haritasını çıkarırken yükselen burcu(ascendant) referans noktası olarak alırlar ve günlük, aylık, yıllık yorumlarını bu yükselen burç üzerinden yaparlar. Yükselen burcunuz Güneş burcunuzdan ziyade kişiliğiniz ve mizacınız üstünde daha çok etkilidir. Bu nedenle, yapılan yorumları bu burç üzerinden takip ederseniz daha doğru sonuçlara ulaşırsınız. Öte yandan, bildiğiniz gibi en önemlisi ise sadece size ait olan biricik doğum haritanızdır.
 
Koç ve Yükselen Koç: İnziva, arınma, şifa, hastane, gizli düşmanlar, kıskançlıklar, arkadan konuşanlar ve çevrilen işler, iftiralar, her türlü sıkıntı ve zorluklar.
 
Boğa ve Yükselen Boğa: Sosyal çevre, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği, dernekler, organizasyonlar, umutlar ve emeller.
İkizler ve Yükselen İkizler: Kariyer, şöhret, statü, mevki, başarı, saygınlık, üst mevkideki kişiler.
 
Yengeç ve Yükselen Yengeç: Eğitim, inançlar, ruhsal ve hukuksal konular, yabancı kişi ve ülkelerle bağlantılar, mahkemeler, yurtdışı yolculuklar.
Aslan ve Yükselen Aslan: Borçlar, alacaklar, vergi, sigorta, miras, ortak kazanımlar, tehlikeler, ameliyatlar.
 
Başak ve Yükselen Başak: Ortaklık, evlilik, ikili ilişkiler, davalar, anlaşmalar, alternatif yerleşim alanları.
 
Terazi ve Yükselen Terazi: Sağlık, iş ortamı, günlük hayatın düzeni ve ritmi, evcil hayvanlar.
Akrep ve Yükselen Akrep: Aşk,ilişkiler,flörtler,çocuklar,hobiler,sanat,şans oyunları,eğlence.
Yay ve Yükselen Yay: Ev, yuva, aile, miras, malk, mülk, dekorasyon, taşınma.
Oğlak ve Yükselen Oğlak: İletişim, akrabalar, kardeşler, kontratlar, anlaşmalar, yurtiçi seyahatler.
 
Kova ve Yükselen Kova: Parasal kazanımlar, gelirler, harcamalar, birikimler, taşınabilir mallar, rızk, diyet ve besin konuları.
 
Balık ve Yükselen Balık: Kişisel görünüm, kişinin kendini ortaya koyması ve ifadesi, başlangıçlar, istekler, arzular ve genel sağlık.
 
Sevgilerimle,
Burçin Borazan Tezay
 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..