Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Balık burcunun özellikleri

Balık burcunun özellikleri
 

Geçenlerde Hülya Avşar'la röportaj yapan Başbakan bu söyleşide burcunuz nedir? sorusuna Balık burcu diye cevap vermiş. Balık burcu duygusal ve çift karakterli bir burç olmasının yanında hayal dünyasında yaşayan insanların burcu olarak da tanımlanır.

Aslında hayal kurmak o kadar kötü bir şey sayılmaz. İnsanlar belli bir yere gelmek istiyorlarsa, önce o gelecekleri yerin hayalini kurarlar sonra o hayal düşüncelerinde olgunlaşmaya başlar. Sonunda da hayallerine uygun adımları attıklarında o hayalleri gerçekleşebilir. Recep Tayyib Erdoğan, İstanbul Belediyesine bağlı İ.E.T.T. de çalışırken, o zamanlar belediyenin en üst seviyesi olan İstanbul Belediye Başkanı olmayı mutlaka düşünmüştür.

Başbakan Recep Tayyib Erdoğan 5.2.1996 tarihinde vermiş olduğu bir demeçte:

- Cumhurbaşkanının imam hatipli olacağı günler yakındır derken,

1999 yılında şiir yüzünden kaldığı Pınarhisar cezaevinde,

-Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmadan ölmeyeceğim.

demiştir. Şimdilik bu hayallerinin büyük bölümü gerçekleşen Başbakan'ın önümüzdeki yıllarda Cumhurbaşkanı olması da muhtemeldir.

Şimdi ağırlıklı olarak balıkburcu sitesinden aldığım balık burcunun özellikleri ile başbakanın davranış kalıplarını karşılaştıralım.

- Arkadaşlık duygularına çok fazla önem verdikleri için yaşantılarında yapılan hataları affetmezler. Çevrelerinin çabuk etkisinde kalırlar.

Konya AKP milletvekili Hüsnü Tuna ve AKP Isparta belediye başkanı Hasan Balaman, yargıtaydan dönen üniversitelerde türban serbestisinin yasalaşmasından sonra verdikleri demeçlerde, "Hedefimiz kamu hizmeti veren personele de türban yasağının kalkmasıdır" derken, Başbakan bu söylemi zamansız bulup kızsa da kendi dünyasından gelen öteki sözler gerçek niyetini ifşa etmektedir.

- Mistik güçleri çok fazladır. Hissetme yönleri güçlüdür.

- Hatalardan ders almayı beceremezler. Aynı hataları birkaç kez tekrarladıkları görülmüştür.

Başbakan olmadan önce, "Millet istedikten sonra laiklik elbette gidecektir" derken
Başbakan olduktan sonra İspanya'da " Velev ki türban siyasi simge olsa ne olur?"
diyebilmiştir.

- Alışkanlıklarına bağlı olduklarından bulundukları şartları kolay değiştirmekten hoşlanmazlar

Recep Tayyib Erdoğan 2.11.1994 tarihinde Milliyet gazetesine verdiği bir demeçte "Elhamdülillah şeriatçıyız" derken, son zamanlarda gazetelerdeki demeçlerinde "Din konusunda yargı değil ulema görüş bildirmelidir." demektedir. Ne kadar değiştim deselerde kimseyi inandıramazlar.

- Her zaman duygu ve mantık arasında doğru dengeyi kuramazlar.

Bir taraftan her aileye 3 çocuk yapmalarını önerirken, diğer taraftan işsizliği azaltamamanın gerekçesi olarak artan nüfustan şikayet ederler.

- Politika konusunda duyarlı ve etkileşime hazır oldukları için de zaman zaman hata yapabilirler.

Laik değilim. Laikliği korumakla yükümlüyüm. gibi

- Aile bağları güçlü ve sevdiklerine bağlı olan kişilerle anlaşmak her zaman kolay değildir.

- Balık burcu erkeklerine baktığınız zaman ilk aklınızdan geçenleri hafızanıza kaydedin ve sonraki günler, duygularınızı alt üst edecek davranışlarla karşılaştığınız zaman sakın şaşırmayın.

Seçim gecesi "Hepinizi kucaklayacağım" derken daha sonraları onlar ve biz diye ayırım yapmak gibi.

Cumhuriyet hükümetlerinin 80 yılda yapamadıklarını biz 4 yılda yaptık. (Burada kendilerini cumhuriyet hükümetlerinden ayırmakta olup, iktidar olmalarına rağmen ergeç amacımıza ulaşacağız demektedirler.) Amaç ne ise?

- İşler yolunda gitmezse endişelenir. Dikkatsizce aşırı harcamalarda bulunabilir. Gereksinimi olan kişilere para verebilir ve kolayca aldatılabilir.

- Bu tip insanlar kendi kendini kandırır. Ayrıca başkalarını kandırmayı da doğal sayar.

Ekonomi her geçen gün iyiye gitmektedir. Dış borcumuz azalmaktadır. gibi

- Endişeli bir tip oldukları için karamsar olup üzülürler. Bu üzüntüleri uzun sürerse sinir rahatsızlıkları ve sindirim bozuklukları ortaya çıkar.

Zaman zaman mide rahatsızlığı çeken Başbakan, bazı demeçlerinde kullandığı kelimeler sinirlerine hakim olamadığını gösteriyor.

- Emir almaktan şikayet etmeyen yardımcıları mesleklerinde yükselebilirler.

İstanbul Belediye Başkanı iken İSKİ genel müdürü olan Veysel Eroğlu, Başbakanlığının ilk döneminde DSİ genel müdürü, Başbakanlığın ikinci döneminde ise Çevre ve Orman Bakanı olurken, yardımcısını Cumhurbaşkanı, müsteşarını da milletvekili yapmıştır.

- O hayal kurma ve yaşamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlüğünü elinden almadıkları sürece sınırlayıcı yasakların çoğuna aldırmaz.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 şartı aranması, üniversitelerde türban yasağının sürmesi, şiir okuma yüzünden hapis cezası alması, ve son olarak da 13.6.08 tarihinde Sinop'ta halka hitap ederken ünlü şair Sabahattin Ali'nin şu dizelerini isim vermeden okumuştur.

Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma. Biz aldırmıyoruz. Hizmeti sürdürüyoruz.

- Balık burcunun sezgileri güçlüdür. Ancak bazı balık erkekleri gerçek sezgileriyle, gerçek olmayan hayalleri birbirleriyle karıştırırlar ve gerçek dışı parıltıların peşine düşebilirler.

Millet istedikten sonra laiklik elbette gidecektir.

- Yükselen bir balıkla birlikte olmaktan daha müthiş bir şey olamaz. Çünkü kendisiyle birlikte bulunan ne var ne yok, her şeyi de beraberinde yükselir.

İslami bir finans kuruluşunda yönetim kurulu üyeliğinden maliye bakanı olunması gibi.

- Ancak balık yükselirken olduğu gibi batarken de etrafındakileri kendisiyle beraber sürükler. Tıpkı bir geminin batışı gibi. Üstelik öylesine romantik ve öylesine duygularınıza hitap eder ki gemiyi terk edip, gitmek aklınıza bile gelmez.

Gitmek isteyenler olma ihtimaline karşı başbakan son sözünü geçen gün söylemiştir.

Trenden inen bir daha binemez.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..