Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balık çorbası

Balık çorbası
 

Adını ilk duyduğumda " ayy " balığın çorbası da mı olur demiştim ve Bodrum
usulü balık çorbası çok lezzetliymiş, tavsiye ederim hepinize, tarifini hemen yazayım

Malzemeler:

- Orta büyüklükte alabalık fileto ( herhangi bir balık ta olabilir )

- 2 taze soğan

- 4 su bardağı su

- 2 orta boy patates

- 1 çorba kaşığı sirke

- 1 çay bardağı pirinç

- 3-4 dal maydanoz, tuz


Hazırlanışı :

Soğanları ince ince kıyın, patatesleri küp şeklinde doğrayın soğanlarla birlikte

4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın, kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.

Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin, 10-15 dakika pişirin

Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin ateşten alıp derisini soyun

ve ince ince şeritler halinde doğrayın, çorbaya ilave edin. Sirke ve gerkirse

1-2 kepçe sıcak su ekleyin, pirinç yumuşayana dek pişirin.

Maydanozla süsleyip servis yapın AFİYET OLSUN
 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..