Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
993
 

Balık çorbası

Balık çorbası
 


-Balıklardan (Kırlangıç,Lüfer,Kefal,Mezgit olabilir)
-4 litre su
-3 adet kuru soğan
-2 adet havuç
-2 demet maydanoz kökü
-6 adet top karabiber
-Kafi miktarda un
-Kafi miktarda margarin
-Kafi miktarda tuz
-Terbiyesi için:Yumurta sarısı ve Limon suyu

Tarifi:

Ayıklayıp tatlı su altında yıkadığımız balıkları, kabuklarını soyup ikiye böldüğümüz havuçu, dörde böldüğümüz kuru soğanları ve maydanoz saplarını, yeterince tuzu, top karabiberi hepsini birden 3-4 litre kadar su ile birlikte haşlayınız.

Balıklarımızı iyice pişirdikten sonra suyunu iyice süzüp, ayırınız.
Balıkların etini, derilerinden ve kılçıklarından ayırdıktan sonra, parmak ucumuz büyüklüğünde ufak parçalara ayırınız.

Diğer taraftan tencerede; unu, margarin yağında kokusu çıkana kadar iyice kavurup, süzdüğümüz balık suyunu da karıştırmak suretiyle, iyicene kaynatınız.

Diğer yandan bir kase içerisinde limon suyunu ve çırptığımız yumurta sarısını, tencereden aldığımız bir kepçe su ile karıştırarak ılık bir hale getiriniz. Terbiyeyi ve ayıkladığımız balıkları, tencereye ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan indiriniz ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.

kaynak:NuriDeniz

Adil Serkan SATI bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster