- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 993
Balık çorbası

-Balıklardan (Kırlangıç,Lüfer,Kefal,Mezgit olabilir)
-4 litre su
-3 adet kuru soğan
-2 adet havuç
-2 demet maydanoz kökü
-6 adet top karabiber
-Kafi miktarda un
-Kafi miktarda margarin
-Kafi miktarda tuz
-Terbiyesi için:Yumurta sarısı ve Limon suyu
Tarifi:
Ayıklayıp tatlı su altında yıkadığımız balıkları, kabuklarını soyup ikiye böldüğümüz havuçu, dörde böldüğümüz kuru soğanları ve maydanoz saplarını, yeterince tuzu, top karabiberi hepsini birden 3-4 litre kadar su ile birlikte haşlayınız.
Balıklarımızı iyice pişirdikten sonra suyunu iyice süzüp, ayırınız.
Balıkların etini, derilerinden ve kılçıklarından ayırdıktan sonra, parmak ucumuz büyüklüğünde ufak parçalara ayırınız.
Diğer taraftan tencerede; unu, margarin yağında kokusu çıkana kadar iyice kavurup, süzdüğümüz balık suyunu da karıştırmak suretiyle, iyicene kaynatınız.
Diğer yandan bir kase içerisinde limon suyunu ve çırptığımız yumurta sarısını, tencereden aldığımız bir kepçe su ile karıştırarak ılık bir hale getiriniz. Terbiyeyi ve ayıkladığımız balıkları, tencereye ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan indiriniz ve sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.
kaynak:NuriDeniz
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
