- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Balık filetosu nasıl yapılır ?
1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet domates, 1adet Soğan ve 2/3 adet sivri biberi iyice karıştırıp Kızgın tavada kavurunuz. Sonra üzerlerine az miktarda tuzu ve iyice yıkanmış kurutulmuş maydonozları tavaya ilave edip biraz daha pişiriniz. Sonra bu kızgın karışımı başka bir tavaya veya alümin tepsi içerisine dökünüz ve balıklarıda bu karışımın üzerine estetik bir şekilde yerleştiriniz. Arzu üzerine balık ların üzerlerine limon vede defne dilimlerini koyabilirsiniz.
Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika kadar pişiriniz... Afiyet olsun..
Not: Tavayı kullanırken ellerinizde bez eldiven kullanınız
Not: Balık cinsi; Filetosu olabilecek balıklar olabilir.