Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balık filetosu nasıl yapılır ?

1 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet domates, 1adet Soğan ve 2/3 adet sivri biberi iyice karıştırıp Kızgın tavada kavurunuz. Sonra üzerlerine az miktarda tuzu ve iyice yıkanmış kurutulmuş maydonozları tavaya ilave edip biraz daha pişiriniz. Sonra bu kızgın karışımı başka bir tavaya veya alümin tepsi içerisine dökünüz ve balıklarıda bu karışımın üzerine estetik bir şekilde yerleştiriniz. Arzu üzerine balık ların üzerlerine limon vede defne dilimlerini koyabilirsiniz.
Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dakika kadar pişiriniz... Afiyet olsun..


Not: Tavayı kullanırken ellerinizde bez eldiven kullanınız

Not: Balık cinsi; Filetosu olabilecek balıklar olabilir.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..