Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Siyaset
 

Balık hafızalı olan kim.?

Balık hafızalı olan kim.?
 

İşte o malum harita.


Tarih 7 Ağustos 2003, Washington Post gazetesinde dönemin ABD Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice'ın " Transforming the Middle East - Orta Doğu'yu dönüştürmek " başlıklı bir yazısı yayınlanıyor. Rice bu yazısında, bölge güvenliği, petrol ve doğal gaz kaynaklarının denetimi, ABD' nin ulusal çıkarları, İsrail'in güvenliği ve diğer gerekçelerle yürütülmekte olan BOP projesi kapsamında. aralarında Türkiye' nin de bulunduğu 22 devletin rejiminin, sınır ve haritalarının değiştirileceğinden bahsediyor.

Tarih 15 Eylül 2006, Roma'da yapılan Nato Savunma Koleji Toplantısı'nda, ABD' li bir Albay'ın çantasından çıkardığı ve Türkiye'nin bölünmüşlüğünü gösteren harita üzerine, toplantıda bulunan Türk Subaylar salonu terk ederek durumu Genel Kurmay Başkanlığı'na rapor ederler. Dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, ABD Gen Kur. Bşk.'nı Pearce'ı arayarak bu olayı protesto eder ve Pearce özür diler.

İşte üç yıl ara ile ortaya çıkan durum ve sık sık servis edilen o malum harita.

Türk Milletini balık hafızalı olarak tanımlayanlar çok. Peki, her gün gazetelerdeki köşelerinde ve akşamları televizyon ekranlarında boy gösterip açıklamalar yapan, sözde aydın ve kanaat önderlerimiz neden bu iki konuyu hiç hatırlamaz ve değinmezler acaba.? Bu durumda onlar mı balık hafızalı, yoksa koca bir Türk milleti mi.?

Ve bilmem başka söze gerek var mı.?

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..