Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Balık hafızası

Ben bu seçim arifesini aslında güreşe hazırlanan pehlivanlara benzetiyorum. Yenilen güreşçi güreşe doymaz misali tekrar, tekrar soyunanlarımı istersin? Baş pehlivanlarımı ararsın, yeni yetmelerimi. Her türden güreşçi vardır meydanda, cazgırlar hakemler hepsi hazırdır, çayır ağası dahi ordadır. Keşke şu seçimlerde böyle bir çayırda yapılsa ne olur?

Bir çok belde girişinde tabelalar vardır, beldemizde megafonla satış yapmak yasaktır diye hatta bu yasağa riayet etmeyenlerin belediyeler tarafından megafonları toplanır ve cezalandırılırlar. Nedendir bilmem bu yasaktan seçim otobüsleri muaftır, günün her hangi bir saatinde çatlak ses tonlarıyla hoparlör’ün son sesiyle ortalığı çınlatırlar, üstelik dur durak tanınmaz hastane okul fark etmez. Sanki herkes onu dinlemek , duymak mecburiyetinde. Bir de partilerin etrafa yaydığı şu afişler yok mu? Belediye otobüslerinin içine asılan afişler, sanki yolcu 45-50 dakika o afişe bakmak mecbur etinde. Elbetteki büyük şehir belediyesi hangi partinin elindeyse. Peki bu haksız rekabet olmuyor mu?

Bir belediye başkanı görev yaptığı 5 yıllık dilim içinde belirli gün vazife başına gelecek (kalan zamanda raporlu) (halktan hiç kimse ulaşamayacak) sonra seçimlerde yeniden aday olacak sebep? Güzel hizmet götürmüş, nasıl? Koskoca belediyelik yalnızca bir semt emmi oluşuyor? Ekibi güzel çalışmış, o zaman bırakın o ekip belediye başkanı olsun, siz bu halkı balık hafızalımı sandınız kaldı ki balı hafızasının da 2 saniyeden çok olduğu kanıtlandı.

Bir belediye başkanı düşününki halka aylarca arsenikli su içirmiş, bu halkın gelirinin büyük bir kısmını damacana sularına verdirmiş, şimdi yeniden aday.

Japon ya da küçük bir aksaklık oldu diye enerji bakanı harakiri yapıyor biz böyle birşey istemiyoruz ancak sende aday olma kardeşim.

Biraz gezeyim dedim ne mümkün, bütün parklar bahçeler yollar inşaat sahası olmuş merdivenler yapılıyor, kaldırımlar onarılıyor, parklar boyanıyor çok güzelde o ki bu işler yapılabiliyor 5 yıldır nerdeydiniz, bu çalışmayla bırakın 5 yılı 1 yılda bu ilçe cennet gibi olurdu.

Asılan pankartların meydana getirdiği kirlilikten vazgeçtim iplerini kopup yerlere düşmesi ve bunlarla okul çocuklarının oynaması hatta ipleriyle sokak köpeklerini bağlamaya uğraşmaları...

 
Toplam blog
: 72
: 727
Kayıt tarihi
: 22.04.08
 
 

1956 Erzurum dogumluyum. 46 Yıldır İzmir'de yaşıyorum. Uzun süredir Milliyet blog'u takip etmekteyim..