- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Balık kavurma nasıl yapılır
Harika bir kavurma çeşididir.
Bir kilo orkinos balığını iyice temizledikten sonra, derisinden etini ayırınız. Aynı şekilde kılçığınıda ayırıp etlerini orta büyüklükte kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Kuşbaşı şeklindeki etleri, 5 dakika kadar (1 su bardagı sirkeli, 2 limon suyu ile birlikte vede tuzlu suda ) bekletiniz. Diğer taraftan 3 adet kuru soğanı ve 4 adet sivri biberleri de doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytin yağında iyice kavurunuz. Ardından Kuşbaşı şeklinde kesilmiş olan 4 adet domatesleri de ekleyip ezilene kadar pişiriniz. Sonunda; Etleri, 5 adet defne yapraklarını ve 1 tatlı kaşığı baharatları da ekleyiniz. Bir miktar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte etleri yumuşayana kadar pişiriniz, Afiyet olsun.
Not: Su bittiğinde yeniden sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Kavurmanın yanında taze ekmeği ihmal etmeyiniz.