Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balık kavurma nasıl yapılır

Balık kavurma nasıl yapılır
 

Harika bir kavurma çeşididir.


Bir kilo orkinos balığını iyice temizledikten sonra, derisinden etini ayırınız. Aynı şekilde kılçığınıda ayırıp etlerini orta büyüklükte kuşbaşı şeklinde doğrayınız. Kuşbaşı şeklindeki etleri, 5 dakika kadar (1 su bardagı sirkeli, 2 limon suyu ile birlikte vede tuzlu suda ) bekletiniz. Diğer taraftan 3 adet kuru soğanı ve 4 adet sivri biberleri de doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytin yağında iyice kavurunuz. Ardından Kuşbaşı şeklinde kesilmiş olan 4 adet domatesleri de ekleyip ezilene kadar pişiriniz. Sonunda; Etleri, 5 adet defne yapraklarını ve 1 tatlı kaşığı baharatları da ekleyiniz. Bir miktar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte etleri yumuşayana kadar pişiriniz, Afiyet olsun.

Not: Su bittiğinde yeniden sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Kavurmanın yanında taze ekmeği ihmal etmeyiniz.

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..