Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Balık köftesi nasıl yapılır? (palamut veya torik)

Balık köftesi nasıl yapılır? (palamut veya torik)
 

-2adet soganı bölüp suyun içinde haşlayınız
-Biraz haşlanmış olan balıkların etini kemik kalmayacak şekilde ayırınız
-Suda bekleyen ekmekleri iyice sıkıp, icerisine, balık eti, rendelenmiş sogan, kimyon, karabiber, tuz, yumurta, koyup karışımı iyice yogurunuz
bu yogurmadan sonra, ufak parçalar halinde köteler el arasında istenilen şekle getirilir,
-Una batırılır.
-Diger taraftan hazırlanmış olan yumurta içerisine bu köfteler daldırılır. Ardından kızdırılmış ayçiçek yagında pişirilir.


NOT: Tavsiye, köfteyi, çavuş üzümü ile yiyiniz..Afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..