Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
311
 

Balık Köftesi

Balık Köftesi
 

Balık Köftesi


Balık Köftesi : Kırmızı et yasak olanlar veya sevmeyenler, artık köftenin o bize özgü tadını Balık köftesi ile alabilecekler. Hem hafif hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek yapmak isteyen ev hanımları bu tarifi mutfak duvarlarına asmalılar.

Malzemeler :

2 Baş soğan
2 Palamut balığı
3 Adet yumurta
2 Dilim bayat ekmek
2 Fincan zeytinyağı
1 Demet maydanoz
1 Çaybardağı un
Tuz, Karabiber
 

Hazırlanışı :
Palamutları temizlenmemiş bir biçimde aldıysanız, içlerini güzelce temizleyin. Soğanınızı dörde bölerek, balıklarla birlikte bol suda haşlayın. İyice haşlanan balıkları sudan alarak kılçıklarını çıkartın. 2 dilim bayat ekmek içini önce ıslatıp sonra suyunu sıktıktan sonra balıkların yanına ekleyin. Yumurtayı, tuzu, karabiberi, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu katarak köftenizin harcını oluşturun. Oluşturduğunuz harç kıvama gelene kadar karıştırın.

Büyüklüğüne kendiniz karar vereceğiniz köfteleri avuç içinize alarak yassı bir biçime getirin. Daha sonra bu köfteleri una bulayın. Una bulanmış köfteleri, çırptığınız 2 yumurtaya da bulayarak, daha önceden kızdırdığınız yağda tavaya atın. Köfteler kızarana kadar, tavayı çevirerek ve köfteleri döndürerek pişirmeye devam edin. Maydonoz ve soğan ile sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Kaynak : Balık köftesi tarifi

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 17
Toplam yorum
: 7
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 7119
Kayıt tarihi
: 09.01.11
 
 

Kocaeli'de yaşamakta olan Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda elektrik arıza ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster