Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balık pişirme şekilleri:)

Balık pişirme şekilleri:)
 

Başlık elbette çeşitleri olacaktı ama biraz da şekil olsun istedim. Espri mevzuudur söz konusu olan ama, bu sabah Serap abla'ya (Serap Yayla İnce) bir iki balık tarifi vermeye başlayınca...

Hah, dedim bunu ben paylaşayım.

Maksat şekil olsun elbet.

Şekil-1;

Palamut Sebzelisi:

Malzeme: Palamut, patates, domates (püre de olabilir) soğan, yeşil biber, sarımsak, zeytinyağ, pul biber, karabiber,maydanoz.

Yapılışı: Palamut halka halka doğranır, patatesler de halka halka doğranır. Soğan, sarmısak, domates, hepsini halka halka doğrayın.
 Bir sıra patates, domates, yeşil biber, soğan konur araya palamut halkaları üzerine kalan malzemeler serpilir, üzerine zeytinyağı ile bir bardak salçalı su eklenir. Çok harlı olmayan ateşte ağır, ağır pişirilir.

Şekil-2;

Palamut ızgara;

Palamut ortadan ikiye boylamasına açılır, ızgaraya atılır... Ya da halka halka doğranır, telli ızgaraya konur, arkalı önlü ızgara yapılır.

Yanına mı?

Eh işte.

Şekil-3;

Palamut tava;

Palamut halka halka doğranır, tuz ve mısır ununa bulanıp, yağda arkalı önlü kızartılır. Yanına bol soğanlı salata ama...

Ya da palamut tavaya döşenir, üzerine bol domates ve sarmısak, biber konup, üzerine zeytinyağ gezdirip, hafif ateşte buğulama yapılır.

Yukarıdakileri var ya tam da mevsiminde şiddetle öneririm.

Şekil-4:

Barbun Buğulama:

Bu pembe tenli küt kafalı balığa bayılırım.

Barbun, domates, sarmısak, yeşil biber, kaşar...

Barbun kafasını koparmadan temizlenip, tavaya dizilir, üzerine rendelenmiş bol domates,  halka doğranmış yeşil biber ve sarmısak konup, zeytinyağı gezdirilip, kısık ateşte pişirilir, pişmeye yakın üzerine kaşar serpilir...

Müthiş bişey...

Resimde gördüğünüz tam da bu balık tarifi.

Şekil-5

Barbun tava;

Barbun  kafasını atmadan, temizlenip, mısır ununa bulanır tavaya dizilip, arkalı önlü kızartılır.

Barbun çok nazik bir balıktır. Hor görmeyin, çok pişirmeyin bence.

Şekil-6

İstavrit tava;

İstavrit temizlenip, mısır ununa bulanıp, kızartılır, amma velakin taze olmasına özen gösterin...
Üzerine de bol limon... ama mutlaka bol limon.

Efendim,

Bu balıkları yedikten sonra,

Mide de balığı öldürmek gerek...

Ama neyle?

Tabiiki, üzerine limon sıkılmış tahin helvası ile:)

Balık,  ancak öldüğünü anlar...

Değil mi Murat (Ertaş)  bey?

 

Not: Diğer balıklara da sıra gelecek...

 
Toplam blog
: 359
: 1593
Kayıt tarihi
: 29.11.06
 
 

Deli-dolu, akıllı,  yalandan yere çamura yatan, normal değerlerde zekalı, esprili, şakacı, kendin..