Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Balıkçıya selam olsun!

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Beşiktaş' ta balık çarşısında yerel seçimler nedeniyle ziyarette bulunurken bir balıkçıya yaklaşıp "Adamın biri anayasa kitapçığı fırlatmıştıda bir gecede yüzde sekizbin faiz ödemiştik" dediğinde balıkçı Egemen Bağış' a dönüp " O adamın biri değil, Cumhurbaşkanıydı" cevabını tokat gibi suratına yapıştırdı.

Adamın biri varsa, o kişi Egemen Bağış'tır. Bush'la Erdoğan görüşmesi sırasında Bush, Egemen Bağış'ı görünce okul arkadaşını görmüş gibi enseye tokat muhabbetine girmişti. Irak'ta müslümanlara yapmadığını bırakmayan Bush'un adamın biriyle bu kadar samimi olması neye işarettir?

Emperyalist bir güç karşısında adı Egemen ama duruşu köle İzaura duruşu olan geçmişin tercumanı, günümüzün bakanı Egemen Bağış; bakan olmanın havasına kendini kaptırmış, bir döneme damgasını vurmuş ve dürüstlüğüne kimsenin söz söyleyemeyeceği eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer' e "Adamın biri" muamelesi çekiyor.

Ama Allahın hikmetine bakın ki, sıradan balıkçının biri çıkıp burnu havada dolaşan Bağış' ı bağışlamayıp yerin dibine sokuyor.

Bu balıkçı, Egemen Bağış gibi The Baruch College of The City University of New York İşletme Fakültesi' ni bitirmemiştir muhtemelen ve muhtemelen hatırlı dostları yoktur çevresinde ve muhtemelen müslüman katili Bush'u hiç sevmez.

Bu balıkçı gibi sıradan insanlar her zaman samimidirler, entrikaları bilmezler ve insan sarrafıdırlar. Adamı bir kere gördüler mi, ne mal olduğunu hemen anlar. Bunu anladıktan sonra ona tezgahındaki Çinekop kadar, hamsi kadar ve diğer tüm balıklar kadar bile değer vermez.

Bu balıkçıyla Egemen Bağış arasında geçen konuşmayı görünce nedense balıkçının önündeki balıklara daha fazla önem verdiğini hissettim. Haksız mıyım?
 
Toplam blog
: 41
: 431
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

1968 doğumluyum. Üniversite mezunuyum.  ..