Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '07

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Balıkesir bayrama hazır

Herkes bayram için değişik hisler taşır. Kimine göre çocuklar gibi sevinme, şen olma, sevdiklerine kavuşma günüdür. Bazıları içinse tam tersi; Hüzün ve hasret hislerinin doruk günüdür bayram. Gurbette olanlar, kapılarını çalacak kimseleri olmayanlar, eşlerine ve çocuklarına bayramlık alamayanlar, bayramdan bayrama bile elleri öpülmeyenler nasıl sevinip mutlu olsun sorarım size. Bunları sizi üzmek için yazmadım ama unutmayın, hatırlayın istedim.

Bir süre sonra tüm yurdumuz gibi Balıkesir’de ulusça kutsal günlerimizden Ramazan Bayramını kutlayacak. Uzun zamandır sesiz ama gözle görülür bir biçimde çehresi değişen şehrimiz bu bayram yeni yüzü ile karşılayacak sizi. Tam anlamı ile yeni bayramlıklarını giymiş bir çocuk gibi, bayram sabahı gözünü yeni güne sevinçle açacak Balıkesir. Sokaklarda her günkü telaş ve kargaşa yerine bayram sevinci dolaşacak.

Bu günlerde her evde bir bayram heyecanı… Baklavalar, bayram temizlikleri, bayram alış verişi kısaca her şey bayrama endeksli şu sıralar. Kolonyacı dükkânlarının önü daha bir güzel kokar, asıl bayramı da şeker satanlar yapar, nasıl bayram yapmasınlar; ağzının tatlanması için herkes şeker alır çünkü.

Ben en çok Hasan Baba çarşısının bayramda iyice artan kalabalığını seviyorum. İnsanı yormayan tatlı bir yokuş sizi en alt kattan alır sizi farkına varmadan en yukarı çıkarır. Yukarı çıkarken de alış veriş yaparsınız her halde değil mi?

Pek çoğunu anlatamadığım daha nice güzelliği içinde taşıyan bayramlar hepimize huzur ve mutluluk getirsin.

Tüm yurdum ve Balıkesir, bayramınız kutlu olsun. Daha nice bayramlara hep birlikte…

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..