Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '17

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Balıkesir'in Beyazay'lı efendisi

Balıkesir'in Beyazay'lı efendisi
 

BALIKESİR’İN ‘BEYAZAY’LI BEYEFENDİSİ


Rabbimize hamd olsun ki güzel insanlar ile karşılaştırıyor bizleri. Hayatta o kadar değerli insanlar var ki tanışmanız bile size çok büyük güzellikler katıyor. Şimdi sizlere o güzel insanlardan birisini anlatacağım.

O, Türkiye Beyazay Derneği Balıkesir şube başkanı Ali AYSU beyefendi. Balıkesir’de herkesin sevdiği ortak bir değer. Hayatımda konuşurken keyif aldığım güzel insanlardan birisi. Marifet iltifata tabidir. Bu tip güzel insanlar madalyonun arka tarafında kalıyor. Bize de düşen görev görünmeyen güzellikleri siz değerli okuyucularımıza sunmaktır.

‘Engellilere ömrünü adamış güzel insan Ali Aysu bir etkinlikte şunları söylüyor: “Türkiye’de engelli bireylerin sayısı oldukça fazla. Ülkemizdeki bireylerin yüzde 50’sinin hiç engelli arkadaşı olmamış. Yüzde 54’ü ise engelliler ile nasıl iletişim kuracağını bilmiyor. Engelsiz bireylerimizin yüzde 74’ü ise engelli bireyleri tanımaya yönelik hiçbir girişimde dahi bulunmamış. İnsanlarımızın bu kadar iletişim sıkıntısında olması engelli ve engelsiz bireylerin kutuplaşmasına neden oluyor. Hepimiz biriz. Hepimiz insanız felsefesi ile farklılıkların bir arada yaşama kültürünü geliştirmeliyiz” diyor(1)

Ali Aysu beyefendinin Balıkesir merkezde rehabilitasyon merkezi var. Eşi ile birlikte emeklilikten sonra ömürlerini engellilere adamışlar. Çok tatlı küçük kızları bile engellilere hizmet vermenin heyecanı içinde. Böyle iki güzel insanın rehabilitasyon merkezi kurup yüzlerce engelliye heyecanla hizmet vermesi, akabinde eğitimci personeli ile birlikte 50 den fazla insana iş kapısı açması muhteşem bir şey.    

Yazımızı Ali Aysu beyefendinin Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün “Eğitimde feda edilecek fert yoktur” sözleriyle sonlandırarak kendilerine hayatlarında güzel hizmetlerinin devamını diliyorum.

 

 

           KAYNAK

(1)  http://www.habercigazetesi.net/haber/2172/engellilere-devlet-destegi.html

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..