Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Futbol
 

Balıkesirspor I. Süper Lige yükseldi.

Balıkesirspor  I. Süper Lige yükseldi.
 

Balıkesir I.Süper Lig'e yükseldi.


 Memleketim diye söylemiyorum ama Balıkesirspor olsun, Bandırmaspor olsun oynadıkları maçlarda rakip takımlara kök söktürüyorlar ve hakkettikleri dereceleri yavaş yavaş ele geçiriyorlar.

PTT 1. Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u  Balıkesir’de  2-1 yenen Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Bu gerçekten büyük bir mutluluktur. Büyük bir sevinçtir.

“Geçen sezon Spor Toto 2. Lig'de şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Balıkesirspor, bu sezon sergilediği harika oyunlarla İstanbul BŞB (Büyükşehir Belediyespor).'un ardından Süper Lig'e doğrudan  yükselen  ikinci takım oldu ve büyük bir özleme son verdi.
 
Şimdiki adı Süper Lig olan Türkiye 1. Futbol Ligi'nde, sadece 1975-76 sezonunda mücadele eden Balıkesirspor, yaklaşık 40 yıllık "Süper Lig" özlemini dindirmeyi başardı.

Balıkesir Atatürk Statında , Hakem  Bülent yıldırım yönetiminde oynanan maçı Balıkesirspor kendi sahasında  İBŞB’i  (2-1) yenmeyi bildi.
Balıkesirspor: Emrullah Şalk, İsmail Dinler, Rıza Efendioğlu, Murat Sözgelmez, Lalaewele (Dk. 89 Mehmet Al), Burak Çalık (Dk. 72 Karikari), Uğur Akdemir, Muhammet Reis, Ertuğrul Aslan, Jabbie, Muğdat Çelik (Dk. 56 Ali Öztürk)
Teknik Direktör: İsmail Ertekin

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Orkun Usak, Can Arat, Murat Yılmaz (Dk. 60 Bangura), Ömer Can Sokullu, Murat Akın, Alaattin Tosun (Dk. 49 İbrahim Yılmaz), Tayfun Pektürk, Alpaslan Erdem, Hüseyin Tok, Enver Cenk Şahin (Dk. 68 Abdullaziz Solmaz), Veysel Aksu.
Teknik Direktör :Cihat Arslan

Goller:
44.dk. Lalawele, (Balıkesirspor :1 – İBŞB : 0)
46.dk. Muhammet Reis (penaltıdan) (Balıkesirspor :2 – İBŞB : 0)
68.dk. Tayfun Pektürk (Balıkesirspor :2 – İBŞB : 1)

PTT 1. Lig 35. haftasında haftalar öncesinde Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen İstanbul BŞB.'yi konuk eden Balıkesirspor, mücadeleyi 2-1 kazandı ve ligi ikinci sırada tamamladı.
Ev sahibi ekip 44. dakikada Atakora Lalawele'nin golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken 47. dakikada Muhammet Reis'in penaltı golü Balkes'i 2-0'lık üstünlüğe taşıdı. Konuk ekip İstanbul BŞB., Tayfun Pektürk'ün 68. dakikadaki golüyle skoru 2-1 yaptı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Balıkesirspor sahadan 2-1 galip ayrıldı ve sezonu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un arkasında ikinci sırada tamamlayarak doğrudan Süper Lig'e katılma hakkını kazandı.”(internethaber.com)

PTT 1. Lig'de, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 2-1 yenen Balıkesirspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte  sahaya inen Balıkesirsporlu taraftarlar, futbolcularla birlikte büyük sevinç yaşadı.

Balıkesirspor’un başarılı  Teknik Direktörü İsmail Ertekin, Balıkesirspor'un PTT 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselmesiyle ilgili olarak, "Bu, küçümsenecek bir olay değildir. Büyük bir başarıya imza attık. 40 yıl sonra büyük bir sevinç yaşadık" dedi.

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkma başarısından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bundan sonra Balıkesirspor'u başarıdan başarıya taşıyacaklarını anlatan Uğur, "Büyükşehire Süper Lig yakışır. 40 yıl sonra Balıkesirspor tekrar Süper Lig'de. İnşallah başarılı olacağız. Her zaman Balıkesirspor'un destekçisiyiz. Bugüne kadar destekledik, bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz, 10 yıllık sponsoru olarak bundan sonra da desteklerimiz sürecek" ifadelerini kulandı. (aa.com.tr)

Balıkesir’lileri; Balıkesirspor taraftarlarını candan tebrik ediyor. Darısı Bandırmaspor’un başına diyoruz.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..