Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Balıkların aşkı

Balıkların aşkı
 

Günün anlamı: Bugün benim için "BALIKLARIN AŞKI" günü

Siz okyanusta iki aşık balık oldunuz mu? Bir aşk hikayesi’dir bu. Bir balık diğerinin peşine düşüyor, diğeri kaçıyor. Koca bir okyanusta bir türlü bir araya gelemiyorlar. Yıllar geçiyor; kaçan balık, peşine düşen balık ile yeniden karşılaşıyor. Okyanusun dev dalgaları ayırsa da onları, onlar biliyor ki; aynı okyanusta yüzüyorlar. Ağlamanın bir yararı yok. Okyanusta birkaç damla gözyaşının ne önemi var. Sevgi, bizim kendimize verdiğimiz bir armağan değil mi?

Günün duası: Tanrım, okyanusunda seven bir balık olmama izin verdiğin için sana minnettarım.

Günün onaylaması: Sevgi okyanusunda bir sevgi balığı olmayı seçen bir sevgi insanıyım.

Günün notu: Her sanatçı, duygularını yansıtır tuval üzerine. Her renk, bir farklı duygudur, yürekten gelen. ‘’ Balıkların Aşkı’’ isimli bir tablo yaptım, okyanusta iki aşık balıktı onlar. Bir yere gitmeyeceklerdi, ayrılmayacaklardı. Aşk bazen okyanus dalgaları gibi kabaran öfkeye karşı duramıyor. O Aşık balıklar, resmin ortasından ikiye ayrılmasına neden olan kadına engel olamıyorlar. Ve parçalanıyor tuval. Olsun, sanatçı biliyor ki; o iki aşık balık aynı okyanustalar. Okyanusu ikiye bölmeye kimin gücü yeter ki. Okyanus o aşkın simgesi. Aşık balıklar yok olsa bile okyanus yok olmayacak asla.

Günün Sözü: ’’ İnsanlar size inanmadığı sürece, gerçekler gerçek sayılmaz. Ne anlattığınızı bilmedikleri sürece size inanmazlar. Sizi dinlemedikleri sürece ne anlattığınızı bilmezler. İlgilerini çekmediğiniz sürece sizi dinlemezler. Orijinal, yeni, farklı bir şey anlatmadığınız sürece ilgilerini çekemezsiniz’’

William Bernbach

Evrenin Kütüphanesinden: 1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce Avrupa’da yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi. O zamanki iletişim şartlarında IX. Charles'in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler.

1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler.1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı

olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı.

Günün Yasası: KİŞİSEL GELİŞİM YASASI

Kendinize güvenmeniz için sağlam nedenleriniz olmalı. Bu nedenler üzerinde bir kez daha düşünün;

Neyi iyi yaptığınızı bilin / Kendinizi sevin ve hoş tutun / Hata yapma hakkınızı kullanın / Büyük zaferden önce küçük zaferler arayıp bulun / Kendinizi her başarı sonrasında ödüllendirin / Güvenli ve kararlı konuşun / Kendinize güvenli ve karizmatik görünün / Karşınızdakini beklemeden konuşma ve diyalog başlatın / Tartışmalara ve münazaralara hazırlıklı olun / Özgüveni yüksek insanları modelleyin.

http://www.mahsen.net/cesitli_resimler/balik_resimleri.htm

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..