Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balıklı cibez salatası

Balıklı cibez salatası
 

Cibez, lahananın ve karnabaharın toplanmasından sonra toprakta kalan köklerinin büyümesiyle oluşan, kansere karşı koruyucu özelliği olan bir bitkidir. Yemeği ve salatası yapılan bu bitkiyi sofralarınızdan eksik etmemenizi tavsiye ederim.

Cibez salatası zaten başlı başına sevilen bir lezzet ve balık etiyle beraber servis yapılınca ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Balık olarak istediğiniz bir balığı haşlayıp etlerini didikleyip yapabilirsiniz veya hazır satılan ton balığını kullanabilirsiniz. Benim kullandığım balık ton balığı idi bana sadece cibezleri haşlamak kaldı.

Malzemeler:

Yarım kilo cibez otu

1 yemek tabağı dolusu haşlanmış ve didiklenmiş balık veya hazır ton balığı

3 veya 4 yemek kaşığı zeytinyağı

 2 limon

Tuz (arzuya göre)

Yapılışı:

Cibezler kökleriyle beraber yıkanıp, haşlanır. Arzu ettiğiniz herhangi bir balık haşlanır, didiklenir veya hazır ton balığı konservesi kullanılır. Ton balığı kullanmak daha pratik oluyor ve lezzet açısından da güzel oluyor.

Haşlanan cibezlerin üzerine arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı, limon suyu ve tuz döküp harmanlayın, malzemeleri biraz bol tutun ki lezzetli olsun. Cibezleri tabağın kenarına dizin ve tabağın ortasına da balıkları koyun.

Balıkları siz haşladıysanız haşlanmış balıklara zeytinyağı ve tuz ilave edip harmanlayın. Hazır ton balığı kullandıysanız yağ ve tuza gerek yok.

Tabağınızı cherry domateslerle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..