Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
509
 

Balkabağı pudingi

Balkabağı pudingi
 

MALZEMELER:
3 dilim balkabağı + 2 yemek kaşığı toz şeker +1 su bardağı su
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 kaşık un
1 yumurta
1 paket vanilya  

YAPILIŞI:

Balkabağını  dilimleyip 2 kaşık şeker ve suyla yumuşayana kadar haşlayalım
Yumuşayınca 1 bardağa yakın suyu kalıyor, bu suyu atmayıp birlikte ezelim
Bir tencereye bu püreyi, sütü, unu ve yumurtayı koyup el blendırı ile hepsini çırpalım
 (Bu işlem pürüzsüz olmasını sağlar)
Daha sonra ocağı yakıp karıştırarak pişirelim,k aynayınca bir iki dakika daha pişsin
Altını kapatınca vanilyayı ekleyerek çırpalım
Kalıp veya kaselere bölüştürelim
Bu ölçüden resimdekiler ve 2 normal kase çıkıyor, yani 6-7 kase kadar..
Üzerini hindistan cevizi, fındık, fıstık veya soslarla süsleyebilirsiniz..
Buzdolabında soğuduktan sonra servise hazırdır..

Ben ıslatıp süzdüğüm silikon kalıba koydum, rahatça cıktı..

AFİYET OLSUN...
 

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...
 
 
 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 60
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 524
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster