Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balkabağı yemeği

Balkabağı yemeği
 

Peygamber Efendimiz : "Ey Âişe, çorba pişirdiğiniz zaman kabağını çok koyunuz. Zira kabak, üzüntülü kimsenin gönlünü güçlendirir, " dediği nakledilmiş. Bizler yalnızca tatlısını biliriz; ama büyük büyük annelerimiz Peygamber Efendimiz'in en sevdiği yemeklerden diye, senede bir seferde olsa mutlaka pişirirlermiş.Geçen hafta ilk kez yaptım. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yedik.Dün de zeytinyağlısını yaptım. Misafirlemde çok beğendi.Olurmu demeyin; çok güzel oluyor. Malzemeler:

1 kg. kabukları soyulmuş küp kesilmiş balkabağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet kırmızı biber(doğranmış)
1 çay bardağı kırık yarma(zeytinyağlısını yapacaksan 1, 5 çay bardağı ekle)
1 yemek kaşığı tereyağ(zeytinyağlısını yapacaksan bunun yerine de zeytinyağ ekle)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2, 5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
zeytinyağlı için: yarım limon suyu
Hafif yayvan bir tencerede, doğranmış soğanları ve kırmızı biberi yağda kavurun.Balkabaklarını ekleyip;2-3 dk. arada çevirerek kavurun.
Yıkanmış yarmaları ve baharatı ilave edip, kabakları gömecek kadar su ekleyin.Yarmalar ve kabak pişene dek ocakta bekletin(orta ısıda)Hafif sulu kalacaktır.Zeytinyağlıya yarmayı daha fazla eklediğiniz için tamamen suyunu çekecektir.Pişerken fazla karıştırmayın; taneler dağılır.
Eğer zeytinyağlısını yaptı iseniz ocaktan alınca yarım limon suyu(arzuya göre daha azda olabilir) gezdirip öyle servis tabağına alın.

 
Toplam blog
: 35
: 2842
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

1971 doğumlu işletme mezunu, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Kitap okumayı, yemek yapmayı, yeni t..