- Kategori
- Yemek - Mutfak
Balkabaklı rulo pasta
Size “Yaşasın yemek yapmak 2” başlıklı yazımı yazmadan önce şu an tam mevsimi olan bal kabağı ile ilgili bir pasta tarifi vermek istedim. Umarım verdiğim tarifi yapar ve beğenirsiniz. Öncelikle biraz balkabağının yararlarından bahsedeceğim.
İçinde potasyum, fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum, sodyum gibi elementler içerdiğinden dolayı sağlığımız acısından çok faydalı ve yeme mevsimi olmasından dolayı tüketmemiz gereken önemli bir besin maddesidir. Ayrıca sinirleri yatıştırır, lifli bir besin olduğundan dolayı da bağırsakları temizler.
Ayrıca vereceğim pasta tarifi dışında balkabağını çiğden rendeleyip salatalarınızın içine de koyabilirsiniz.
Balkabaklı rulo pasta:
MALZEMELER:
Bir kilo kabak (kabuğunun altındaki yeşil kısmı ne kadar koyu olursa o kadar lezzetli olur)
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Üç paket eti burçak bisküvi
Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
Bir paket kremşanti
İki adet muz
YAPILIŞI:
Bir kilo kabak temizlendikten sonra dilimlere ayrılır, rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Tencereye konur, üstüne bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edilir. Ocağa koyup karıştırılarak kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirilir. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alınır. Hafif ılıması beklenir ve ılıdıktan sonra üç paket eti burçak bisküvi içine ufalanır. Kabakla beraber iyice ezilir, yarım su bardağı ceviz ilave edilip karıştırılır. Tezgâhın üstüne uzunca streç folyo serilir ve karışım bunun üstüne konularak dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına iki adet muz konur ve streç folyo yardımıyla rulo yapılıp sarılır. Yanları kapatılıp buzdolabına konur. Bir iki saat dinlendikten sonra buzdolabından alınarak streç folyodan çıkarılıp dikdörtgen şeklindeki bir servis tabağına konulur. Üstü bir paketten hazırlanan kremşanti ile süslenir. Kalan ceviz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun...