Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '09

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Balkaymak elma

Balkaymak elma
 

BALKAYMAK ELMA


MERİHİN MUTFAĞINDAN

Son derece mükemmel bir elma tatlısı için kolları sıvamaya ne dersiniz?

BAL KAYMAK ELMA

Amasya elmasını soyup üst kısmından oyarak içini temizleyelim ve erimiş tereyağıyla karıştırdığımız limon suyu ile her tarafını ovalım.

Bal-kaymak karışımı ile içini iyice sıvayalım.

Ahududu(ya da vişne), bal kaymak ve tarçını blenderdan geçirelim ve karışıma antep fıstık tozu karıştırıp elmaların içine dolduralım.

Milföy hamurları üzerine esmer şeker serperek elmayı kaplayalım ve üzerine çok ince yumurta sarısı sürüp desen vererek çatal ile çizelim.

Fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpip servis tabağında, üzerine ve etrafına ahududu sosundan gezdirelim ve tanelerinden serpiştirerek servis yapalım.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..