- Kategori
- Yemek - Mutfak
BALKAYMAK KEK
BALKAYMAK KEK
BAL-KAYMAKLI KEK
Malzemeler
Kek için;
4 su bardağı kek un
2 yemek kaşığı kuru maya
100 gr tereyağı
1 tüm yumurta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
İç harcı
100 gr dövülmüş ceviz içi
50 gr dövülmüş antep fıstığı
1/2 ad limon kabuğu rendesi
1 ad portakal kabuğu rendesi
2 ad yumurta akı
Üzeri için
50 gr kaymak
3 yemek kaşığı bal
1 fincan pudra şekeri
Yapılışı
Unu karıştıracağımız kaba alalım ve ortasını açarak, mayayı koyalım ve ılıttığımız sütten bir fincan kadar alarak 10 dakika kadar bekletelim.
Kek için hazırladığımız diğer malzemeyi ekleyerek yoğuralım ve 5 dakika kadar dinlendirelim.
Bu arada iç malzememizi hazırlayalım.
Hamurumuzu dikdörtgen bir kalıba yayalım ve ortasına iç harcımızı koyup yanlarından katlayarak rulo şekline getirelim.
Bıçak ile enlemesine üç derin çizik atalım ve 15 dakika kadar mayalanması için bekletip, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından alır almaz, üzerine bal kaymak sosumuzu gezdirip, üzerine de çay süzgeci ile pudra şekeri serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.