- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ballı, meyveli tavuk göğsü
Yalancı tavuk göğsü yaz, kış yenilen ve sevilen sütlü tatlılardandır. Yalancı tavuk göğsüne meyve ve bal ilavesiyle daha değişik bir lezzet kazandırabiliriz örneğin mayhoş bir meyve olan vişneyi kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
1 litre süt(5 orta boy su bardağı)
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 Çorba kaşığı tepeleme nişasta
125 gram margarin veya tereyağı
2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı bal
1 tabak vişne
Yapılışı:
Kullanacağımız soğuk sütten bir parça alarak içinde un ve nişastayı ezeriz, el blendırıyla çırparsak daha iyi erir. Daha sonra tenceredeki soğuk sütün içine koyarak süt koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiririz. Muhallebi kıvamına gelen sütün içine şekeri ilave ederiz, şeker eriyince margarini ilave ederiz. Margarin de eriyince ocağı kapatırız ve mikserle muhallebiyi sıcakken şeffaf kıvama gelene kadar çırparız.
Borcam bir kabın içine döktüğümüz yalancı tavuk göğsünün soğumasını bekleriz. Soğuyan tatlımızın üzerine balı akıtırız ve üzerine bal veya şekere bulanmış vişneleri koyarız.
Buzdolabında soğuttuğumuz tavuk göğsümüze tarçın serperek servis yaparız.
Afiyet olsun.