Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '11

 
Kategori
Doğal Hayat
 

SULTAN ÖZEL SEÇİM PETEK BALI

SULTAN ÖZEL SEÇİM PETEK BALI
 

                                     

                                     " O baldan ruhuma kovan kovan ver

                                                  Tattıkça şu gönlüm o balı ister."

                                                              Mehmet Cüryani

Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar."                                                 

                                                             M. Kemal ATATURK

26-27 Ekim 2011 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen fuarda Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü ile 155 ülkeden 732 iş adamı ve 750 firmanın katıldığı gıda-tarım, hayvancılık, kozmetik, ambalaj, hızlı tüketim ürünleri ve küçük ev aletleri’nin yer aldığı ticaret fuarı’ndaki stantları gezerken Gürşat Karahan ile  tanışma olanağımız oldu.

Kendisini güler yüzlü ve cana yakın buldum. Mutlu oldum! Sergideki balların albenisi de oldukça görkemliydi! Sonraki günlerde birbirimizi arayarak telefon görüşmeler yaptık. İletişim sürmektedir.

Edindiğim bilgilere göre: Arıcılığı  60  yıllık geçmişiyle baba mesleği olarak sürdüren "Sultan Özel Seçim Petek Balı”  usta ve profesyonel üreticisi  Gürşat Karahan; çalışmalarını 1992 yılından beri sürdürmekte olup son 16 yıldır birikim ve deneyimlerini kullanarak sağlıklı ve kaliteli bal üretimini gerçekleştirmektedir.

Sultan Özel Seçim Petek Balı'nın genel özelliği; kırsal bölgenin tarımsal ilaçlardan uzak ve çok çeşitli çiçeklerden derlenmiş olma özelliğini bozmadan sağlıklı koşullarda tüketicinin beğenisine sunulmaktadır.

“Sultan Kütük Balı"  ürünlerimiz arasında çiçek balı,özel seçim petek balı, çam balı, kekik balı, kestane balı ve özel üretim çeşitlerimizi bulabilirsiniz.

Ürünlerimize İstanbul'daki seçkin market ve şarküterilerden ulaşabileceğiniz  gibi, iletişim sayfamızdan  irtibata geçip ürün temin edebilirsiniz.”  dediler.

Sultan Özel Seçim Petek Balı ile ilgili sorularıma Gürşat  Karahan’ın yanıtları şu tümcelerle ve oldukça tatminkâr oldu:

Ürünlerimiz Türkiye’de ve tüm dünyada aranmaktadır. Biz bu ürünü en doğal durumda sunmayı amaçlayarak; 4 yıl gibi süren Ar-Ge çalışması sonrasında kara kovan balını hiçbir şüpheye ve hileye yer vermeden, her müşterimizin güven duyarak alabileceği ve tüm sertifikasyon kuruluşlarından tahlilleri yapılarak saflığı tescillendi ve piyasa sunuldu.

Böylesi bir ürün üretmemizin asıl nedeni; piyasada kara kovan petek balı adı altında kalitesiz, şekerli ve mumu bile doğal olmayan bal satılmaktadır. Dertlere şifa olan bu ürünümüzü adını aldığı kara kovanı ile üstelik en doğal haliyle üreterek gereksinimi olanlara sunulan dünyada ilk üründür.

Bu ürün, 41 yıldır bölgede hiçbir tarımsal ve kimyasal zararlı ilaçların kullanılmadığı alanlarda on binlerce çiçeğin özünden bal arıları tarafından üretilmektedir.

Bu ürün, Türk Patent Enstitüsü’den tasarım tescilli ve patentlidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın 29.06.2013 tarihli izni ile üretilmektedir.” 

                                                                            İletişim:  

                  www.sultanbali.com Gsm: 0552 400 81 75 - E-posta: info@sultanbali.com                          

                               Adres: Aytop Gıda San.Sitesi I Blok No:27 Sultanbeyli / İstanbul

                                                                                   *

                                                                 Bal Hakkında Kimi Bilgiler

Bal, bakteri barındırmaz. Bütün canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar ayrıca balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur. 

İnsan vücudunu etkileyen birçok mikroorganizma balda yok olur. Bal içinde bakteri barındırmamakla kalmaz aynı zamanda bir bakteri yok edici olarak kullanılır.

 Dr. w. Sackett bal sayesinde tifo mikroplarını 48 saat içinde yok etmiştir. Dizanteri mikropları 10 saat içinde yok olmuştur. (murray hayt, the world of beas, coward mcnann ınc, n.y.s 185)

 Vücutta kemik ve dişlerin teşekkülünde önemli rol oynayan minerallerin balda bulunuşu kansız kalmış şahıslar, büyüme ve gelişme çağındaki gençler ve her yaşta insanların beslenmelerinde önemli rol oynamaktadır.                                                                 

                                                                 (Kaynak: Milliyet blog

                                                                                       *                                       

                                                              Bunları Bilmek İster misiniz?

Bal arılarının, 450 gr bal üretebilmek için 2 milyon çiçeğe konmaları gerekiyor.

Bir kovan arı yarım kiloluk bal için 88 km kadar uçar.

Bir işçi arı hayatı boyunca 1/12 çay kaşığı bal yapabiliyor.
 
Bir bal arısı yaklaşık olarak saatte 24 km hızla uçabilir.

Bir arının dünyanın etrafında dolaşabilmesi için 2 yemek kaşığı bala ihtiyacı vardır.
 
Her bir bal peteğinin 6 yüzü vardır.
 
Bir bal arısının 4 kanadı vardır.
 
Bir bal arısı bir seferlik polen toplama gezisinde 50-100 çiçeği ziyaret eder.
 
Arılar birbirleriyle dans ederek iletişim kuruyorlar. Bir bal arası dans ederek diğer bir bal arısına nektarın ve polenin nerde olduğunu işaret ediyor. Dans yönü ve uzaklığı anlatmaya yardımcı oluyor.
 
Arının yarım kilo bal yapabilmesi için 3 milyon 750 bin defa çiçeğe konması gerekir.
 
1 kilo bal yapabilmek için 40 bin adet arının 6 milyon adet çiçeği dolaşması gerekir.
 
Arılar mavi rengi ayırt edebilirken, kırmızı rengi, koyu gri ve siyah olarak algılarlar.
 
Bal arıları bir peteği doldurabilmek için 100 milyon çiçeğin nektarını emiyor ve 100 bin km kanat çırpıyorlar.
 
Araştırmalara göre bir koloninin 1 kilo bal üretmesi ve yaşamını sürdürebilmesi için 8 kilo bal tüketmesi gerekmektedir. Bunu yapabilmesi için kat ettiği yol yaklaşık olarak 6 kez dünya çevresinin dönülmesine eşittir.
 
Bal arıları dakikada 11400 kez kanat çırpar bu da vızıltı sesinin nedenidir.

Kısacası bal; doğadaki nadide çiçeklerin özlerinin bir araya getirilerek insanoğlunun beslenmesine sunulan ve tük dertlerin ilacı olan bir üründür. Tadıyla ve verdiği sağlıkla yarasın, diyorum.

                                                                                        *

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..