Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ballı gıda

Ballı gıda
 

Ballı gıda


Bir gerçek var ki, o da herkesin tatlı ürünlere karşı ilgili olduğu. Tabi tuzlu gıdaları daha çok sevenler de var ama tatlısız düşünülemez, bunu çok iyi biliyorsunuz. Yıllardır tartışılan “ Şeker “  konusundan bahsetmiyorum. Çünkü bu bilim dünyasında ve toplumda konuşulmaya devam eden bir olgu ve farklı düşüncelere oldukça açık bir konu. 

Şu ambalaj üzerindeki “ Şekersiz “ yazısı gittikçe artmaya başladı Dikkatimi çeken şey şu, artık tüketiciler de bunun farkında ve ona göre tercihlerini yapıyorlar. Üretici de ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyor artık. Bu ürünler farklı içerik ve prosesler sonucu elde ediliyor tabi ki, bazıları gerçekten etkileyici. Ürünleri incelediğimizde farklı çeşitlerde karşımıza çıkıyor. Aklıma ilk gelenler, içecekler, toz kahveler, kahvaltılık ürünler. En çok dikkatimi çeken ise, raflarda yeni karşımıza çıkan bal ve fındık karışımı bir ürün. “ Şeker yok, bal var . “ diyerek yola çıkmışlar, ilgimi çeken de bu cümle oldu. Bal çoğu tüketicinin sevdiği ve tükettiği bir gıda, üretici bunu fındıkla birlikte sunduğunda tüketici ona “ Yeme de yanında yat. “ tarzı duygular besleyebilir. Bu da başarıyı sağlar diye düşünüyorum. Söz konusu sürekli tüketilen bir gıda, farklı bir biçimde ve kahvaltılık bir ürün olarak sunuluyorsa, bunu takdir edebiliriz.

Bu tarz yeni ürünlerle karşılaşınca ister istemez inceleyip deniyoruz, sonuç her zaman başarılı olmayabiliyor ama kaliteli ve aynı zamanda ilgi gören bir ürüne ulaşmak da kolay değil. Ancak bu şekilde geniş düşünüp uygularsak böyle güzel bir sonuca ulaşabiliriz.

Not : “ Bal gibi olmuş. “  

Sağlıkla Kalın!

Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..