- Kategori
- Türk Mutfağı
Ballı kek
ballı kek
Değişik ve güzel kek tarifleri arıyanlar için balın, cevizin ve beyaz çikolatanın mükemmel birlikteliğini sizlere Ballı Kek ile sunuyoruz. Ballı Kek adı gibi gerçekten de ballı… Hem yaparken hem de tüketirken… Denemek istemez miydiniz?
Malzemeler:
Hamuru için:
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı bal
4 yemek kaşığı su
80 g beyaz çikolata
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
2 yumurta (orta boy)
2 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
İlk olarak fırını 190°C ayarlayıp ısıtın.
Ardından şekeri, balı ve suyu bir kaba alarak kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
Daha sonra karışımı ocaktan alıp üzerine daha önceden ufalamış olduğunuz çikolatayı ve cevizi ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ardından soğumaya bırakın.
Diğer taraftan 23×28 cm ebatlarında dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbını margarin ile yağlayın.
Ayrı bir kapta yumurtaları mikser ile 1-2 dakika çırpın.
Çırptığınız yumurta karışımının içine ballı karışımı, unu, hamur kabartma tozunu ve tarçını ekleyerek 1 dakika daha çırpın.
Ardından hamuru yağladığınız kalıba alın, üzerini düzeltin ve fırına sürerek yaklaşık 25 – 30 dk. boyunca pişirin. Kekinizin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testini kullanabilirsiniz.
Pişen kekinizi fırından çıkartın ve soğuduktan sonra kalıptan çıkararak dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet olsun.