Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ballı yoğurt tatlısı

Ballı yoğurt tatlısı
 

1777 yılında doğan 1934 yılında ölen ve 157 yıl yaşayan Bitlis, Mutki, Meydan köyünde doğan Zaro ağaya uzun ömürlü olmasının sırrını sormuşlar, demiş ki “Ben her akşam yoğurt yerim.” Zaten uzun ömürlü olan insanların verdiği ortak cevap her zaman yoğurt olmuştur.

Akşam yemeğinden sonra bazı insanlar açlık krizine girerler, vücudun çektiği açlık krizi için gece ağır kalorili besinler tüketmek yerine ballı yoğurt tüketebilirsiniz. 1 çay kaşığı toz tarçında üzerine serperseniz daha lezzetli ve vücut için daha faydalı olur. Ballı yoğurdu da bir tatlı çeşidi olarak düşünebilirsiniz.

Ufak bir cam kaseye koyacağınız yoğurdun üzerine 1 çorba kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçın koyup tüketirseniz ki 200 kaloriyi geçmez ve uykusuzluk çekiyorsanız uykusuzluk için birebirdir.

Yoğurdu ağzımız burulmadan yemek istersek krema kıvamına getirip üzerine koyduğumuz bal ve toz tarçınla biraz çırpıp 15- 20 dakika bekletirsek yoğurdun soğukluğu da gitmiş oluyor ve malzemeler birbiriyle özleştiği için yoğurt daha lezzetli oluyor.

Denedikten sonra belki de alışkanlık haline getireceksiniz ama unutmayın ki faydalı bir alışkanlık edinmiş olacaksınız.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..