Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

ballı zerde

ballı zerde
 

BALLI ZERDE


BALLI ZERDE

1.5 litre su

1.5 su bardağı toz şeker

6 Çorba kaşığı pirinç

3.5 Çorba kaşığı nişasta

1 Tutam zerdeçal

2 Yemek kaşığı süzme bal

3 Yemek kaşığı kuş üzümü

10 Adet kuru kayısı

Su ve pirinç tencerede pişmeye bırakılır

Başka bir tencerede 1,5 litre su içine renk vermesi için bir tutam zerdeçel ve balı koyup kaynamaya bırakalım.

Kaynamaya başlarken haşlanmış pirinci ilave edip karıştıralım.

10 dakika kadar pişirip toz şekerini ilave edelim.

2 yemek kaşığı ıslatılmış kuş üzümü ve mini dilimlenmiş kuru kayısıları da ilave edelim.

Nişastayı 1 çay bardağı su ile çözelim ve kaynamakta olan zerde içine yavaşça dökerek bağlayalım.

Kaselere dağıtıp soğuduğunda üzerini, nar taneleri, kuş üzümü ve yeşil fıstık ile süsleyelim.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..