- Kategori
- Yemek - Mutfak
ballı zerde
BALLI ZERDE
BALLI ZERDE
1.5 litre su
1.5 su bardağı toz şeker
6 Çorba kaşığı pirinç
3.5 Çorba kaşığı nişasta
1 Tutam zerdeçal
2 Yemek kaşığı süzme bal
3 Yemek kaşığı kuş üzümü
10 Adet kuru kayısı
Su ve pirinç tencerede pişmeye bırakılır
Başka bir tencerede 1,5 litre su içine renk vermesi için bir tutam zerdeçel ve balı koyup kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlarken haşlanmış pirinci ilave edip karıştıralım.
10 dakika kadar pişirip toz şekerini ilave edelim.
2 yemek kaşığı ıslatılmış kuş üzümü ve mini dilimlenmiş kuru kayısıları da ilave edelim.
Nişastayı 1 çay bardağı su ile çözelim ve kaynamakta olan zerde içine yavaşça dökerek bağlayalım.
Kaselere dağıtıp soğuduğunda üzerini, nar taneleri, kuş üzümü ve yeşil fıstık ile süsleyelim.