Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '16

 
Kategori
Deneme
 

Balon

Balon
 

Hayatlar en çok hayallerde güzel...

Senaryosunu sizin yazıp yönettiğiniz harika bir filmdir hayaller. Gerçekteki kişiler o filmde sizin istediğiniz gibi oynarlar. Sahneleri tekrardan çekmeye gerek yoktur genelde, çünkü herşey yolunda gider. O kadar güzeldir ki gidişat; bir an önce bunun gerçek hayata geçmesini istersiniz. 

Başka güzellikler, o hayaller kadar cazip gelmez hatta. Artan bir istek ile dilinizde dua olur sonra. Akşam yastığa başınızı koyduğunuzda tavanda yine kendi eserinizi seyredersiniz. Gece rüyalar görürsünüz. Sabah rüya tabirlerine baktığınızda, gördüğünüz nesneleri kendinizle bağdaştırmak istersiniz. Bu bazen umut verir size. ''Olacak'' diye ümitlenirsiniz.

Ta ki, hayaller ile hayatlar karşı karşıya gelinceye dek...

Karşılaştığınız olaylar, aslında sizin istediğinizin tam tersinde ilerlemektedir. Başta duraksarsınız; neler olduğunu anlamak için. Çünkü içinizdekiyle karşınızdaki aynı kişi ya da aynı olay değildir. Sonra anlarsınız ki, suya düşen bir hayaliniz vardır. Bir boşluğa düşersiniz. 

Gördükleriniz yüzünüzdeki tebessümü alıp götürür uzaklara. En güzel hayallerinizin ''balon'' gibi söndüğünü görmek üzer sizi. ''Bu muydu?'' sorusunu sorarsınız kendinize. Cevap basittir: ''Evet''.

Kimseyi suçlayamazsınız; çünkü onlar sizin hayalinizde bir kahramandı, hayallerde güzeldiler. Öyle görmek istediğiniz, ama göremediğiniz için onlara kızma hakkınız olmaz aslında.

...............................................................................................................................................

Uzun lafın kısası;

 

*Hayal kurmak güzeldir,

*Hayali doğru kişilerle kurmak güzeldir,

*Olması muhtemel şeyleri düşünmek daha çok mutluluk verir.

*İmkansız diye bir şey yoktur, olmayacak şeyleri yan yana getirmek vardır.

*Hayalini gerçekleştirmenin reçetesi önce dua etmek, sonra yola çıkmaktır.

*Her şerde bir hayır, her hayırda bir şer gizlidir.

*Hayaller hep aynı yerden kırılıyorsa, Allah belki de sizi onlardan koruyordur.

*Allah'ın verdiği de, vermediği de imtihandır. Dua kabul olur, hayal gerçekleşir; ama verdiğiyle sınar. Dua kabul olmaz, içinizde hüzün çoğalır; ama bu kez vermediğine karşılık sizi tavrınızla sınar. Yine vermez, ama yine yan yana getirir; bu kez başka şekilde sınar. Sınav hiç bitmez.

*Hayatınızın geçmiş zamandaki en hüzünlü anı ''Değmemiş'' dediğiniz an, gerçekleştirmek isteyip de yarım kalan durumlardaki en büyük teselli '' İyi ki yapmamışım'' dediğiniz andır.

*Olmayacak hayaller için uykularınızı feda etmeyin, hayatı da ertelemeyin.

.........................................................................................................................................

Sevgilerle...

 

 
Toplam blog
: 70
: 689
Kayıt tarihi
: 08.10.14
 
 

YTÜ, Kimya Yüksek Mühendisi... Kağıtlar yetmiyor yazmaya... "Daha bitmedi! ..