Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Baltıklar - Riga - Letonya - Jurmala

Baltıklar - Riga -  Letonya - Jurmala
 

Baltıklar - Jurmala


Baltıklar Bölgesine bir gezi planlıyorsanız, Riga yakınlarında küçük bir sahil kasabası olan bu bölgeye mutlaka zaman ayırmalısınız. Jurmala’ya Riga’da bulunduğumuz sırada gitme fırsatımız oldu. Riga-Jurmala arasında minibüsler çalışıyor. Ulaşımı tren ile de çok kolay ve basit bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Burası termal suları ve çamur banyoları ile çok ünlenmiş. Çevrede SPA otelleri, güzellik ve sağlık merkezleri bulunuyor.  Biz minibüs ile gitmeyi tercih ediyoruz.  Tren ile giderseniz MAJORI durağında inmeniz gerekiyor. Minübüs ile giderseniz Lienes iela üzerinde bir yerde inebilirsiniz. Jurmala’nın ana caddesi Jomas iela,  bütün restaurantlar ve kafeler bu cadde üzerinde bulunuyor. Burada yemyeşil bahçelerin içersinde çok şık ve bakımlı evler hemen gözünüze çarpıyor. 414 tane bina Mimari Anıtlar listesinde yer alıyormuş. Etrafta dolaştıktan sonra Baltık Sahiline doğru iniyoruz. Sahil uçsuz bucaksız görünüyor. Ağustos ayında olmamıza rağmen serin hava ve rüzgar bizi biraz üşütüyor. Sahilde biraz dolaşıyoruz, bir banka oturup dalgalı baltık denizini seyrediyoruz. Burası Mavi Bayraklı bir plajmış. Daha sonra Baltık Beach Hotel’in yanından geri dönüyoruz. Buradaki sevimli Kaplumbağa heykeli ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyoruz. 

Dönüşte Tren İstasyonuna doğru yürüyoruz. Şansımıza istasyonun önündeki yolda bulunan durakta Riga’ya giden bir otobüse rastlıyoruz.

Buraya yalnızca etrafta gezmek amaçlı giderseniz yarım gün ayırmanız yeterli olur.

Fotoğraflar ve haritalar için : www.supergezginler.com - Jurmala 

 
Toplam blog
: 13
: 3027
Kayıt tarihi
: 26.12.12
 
 

Herkese merhaba, Gezmeyi ve yeni kültürler , yeni yerler tanımayı çok seviyorum.Bloğumda gezip gö..