Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

Balyoz darbe girişimi gerçekten planlanmıştı

Balyoz darbe girişimi gerçekten planlanmıştı
 

Hafızam yanıtmıyorsa 2005-2006 yıllarıydı. Marmaris'te yaşamaktaydım o zamanlar. Britanya ve ABD ile iş birliği içindeki AKP'den ölesiy nefret ediyordum o dönemlerde. Bir arkadaşım vardı Marmaris'te yaşayan ve ülkemizdeki çok büyük bir kaç Grup'tan birinin temsilciliğini yapmaktaydı ve onunla limanda yürümekteydik.

Bana "Hocam yakında darbe olacak" dedi.

Ben ona "Nereden haber aldın?" diye sordum. O da üst düzey subay arkadaşlarından haber aldığını söyledi. Darbe planına ordu içinde lakap takılan ve ona "Hacı Hilmi" denilen Hilmi Özkök'ün darbe konusuna soğuk baktığını buna rağmen darbe'nin planlandığını ve yapılacağını söyledi.

O dostuma şunu söyledim. "Türkiye'de hiç bir Darbe ABD Cumhuriyetçileri, Britanya Kraliçe'sinin izni olmadıkça asla yapılamaz. Hükümetin ABD ve Britanya ile arası çok iyi ve böye bir darbeye Britanya asla izin vermez" demiştim. 

Zaman beni haklı çıkarttı.

Darbe hazırlıklarının Britanya'dan izinsiz yapılacağını gören Britanya bu darbeyi Paralel yapılanmanın Yargı gücüyle ve hükümetin yönetsel gücüyle kolaylıkla engelledi.

Darbe yapmaya kalkan kim varsa hepsi tek tek içeri alındı. Ancak burada yargı ve hükümet ciddi hatalar yapacaktı. Yaptı da...

Bugün bu konuyu tecrübeli savcı bir dostumla konuştuk. Bana vizyon açıcı tecrübelerini anlattı. İsmini veremeyeceğim bu savcı dostumun anlattıkları kayda değer şeylerdi.

Balyoz darbe girişimine o da inanmaktaydı. Çünkü bunla ilgili bilgi ve belgeleri iddianamelerdeki ucucuna eklenince anlamlı bir suç girişimi olduğunu görmüştü. Herşeyi bir yana bıraklım 90 senedir ikide bir siyasete deokrasiye müdehale eden, muhtıra veren, siyasal beyanatlarla halkın seçtiği yasal iktidarı küçük görerek geçmişte bir çok darbe yapmış bir yapılanma vardı ortada. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve bir sürü siyasete balans çeken yayınlanmış bildiriler. Bunları geçmişte yapmaya alışmış bir yapılanma ve askeri iç tüzüğün kendisine siyasete müdehale etme yetkisi veren maddeler ortada bulunurken darbe yoktu, darbeye yeltenilmedi hiç demek saçmadır.

Hükümet ve yargı nerede hata yaptı?

"Darbe planlamasında asıl planlamacılarla emir erlerinin birbirinden ayrılmaması ve yargılanırken beyin takımını emir erleriyle beraber tutuklanması nasıl yanlışsa serbest bırakılırken masum emir erleri bırakılırken bu sefer asıl suçlularda dışarı bırakıldı. " Evet bu görüş savcının haklı görüşü ve eleştirisi idi. 

12 Eylül'ü yapanlar henüz yargılanıp rütbeleri sökülmemişken, 28 Şubat'ı yapan ve İç İşleri bakanına seni Meclisin bahçesine asarım diyen general elini kolunu sallaya sallaya dışarda gezerken Balyoz Darbesi planlayanların emir erlerinin bile içeri alınması halkın vicdanında yer etmemişti. 

Şu anda Britanya ve ABD Cumhuriyetçileri ayrıca İsrailli Aşkenazi siyonistleri Türkiye'de darbe yapılmasına izin vermedikleri için çok pişmanlar. RTE'nin kendilerini ve herkesi tufaya düşürmesinede içerliyorlar. RTE'nin Fidan'a görev vermesiyle Anti Emperyalist çıkış yapacağının sinyalini vermesi ile beraber DARBE Yapmaya yeltenenlere karşı Britanya maşası Paralel yargının reaksiyonu bu sefer içine Paralel Polisleri ve yargıyıda alarak korkunç bir saldırıyla HÜKÜMETE yüklenildi. Ancak Hükümetin elini güçlendiren şey artık Britanya'ya küsmüş bir ordu ve RTE'ye ölesiye destek veren bir halk vardı ortada. Paralel polislerin gaz fişeklerini gençlerin kafasına kafasına sık emrini emniyetçi abilerinden aldıktan sonra işte o zaman RTE hayatının en büyük mücadelesini başlattı. 

RTE'nin ANTİ EMPERYALİST ve ANTİ SİYONİST savaşını içerde Paralel ve sözde solcu maşalarla dışarda ise asıl BRİTANYA ile devam edebilmesi için İngiliz ve Alman ajanların ülke içinde ajitasyon faaliyetlerinde bulunan örgütlere ulaşması engellenmelidir.

Paralel yapılanmayla mücadele ederken RTE'nin unuttuğu şey şu, bu yapılanmanın bir ideolojisi var, liderleri onların peygamberi gibi, peygamberi mitolojik ölmesi mümkün olmayan BİR TANRI GİBİ görmekteler. Allah hayatlarının hiç bir yerinde zaten yok.

Madem böyle AK Parti hükümeti etrafında "Ben daha hükümet yanlısıyım RTE'nin adamıyım" cı yalakaları değil gerçekten görevleri ehil adamlara vermezse en büyük darbeyi ASKERDEN PARALELDEN DEĞİL bu yalakalardan yer....

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..