Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sonsuzluk (Osman Özeker)

http://blog.milliyet.com.tr/yasev

24 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Balyoz darbe planı

Balyoz darbe planı
 

BALYOZ DARBE PLANI Artık “kabak tadı” vermeye başladı. Taraf gazetesi yayın hayatına başladığından bu yana yaptığı “taraflı” yayınlarla zaman zaman “ortalığı tozu dumana” katıyor.

Bu gazetemizin ana gündem maddesi de hep silahlı kuvvetler oluyor. Sarıkız, Eldiven derken şimdide beş bin sayfa olduğu iddia edilen “Balyoz darbe planı” iddiası ise bu gazetemizde günlerdir çarşaf çarşaf neşrediliyor.

Son “Balyoz darbe planının” ortaya atılması ve yayınlanması ise çok dikkat çekici. Tam da Anayasa Mahkemesi “Askerlerinde sivil mahkemelerde yargılanmasına dair kanunun” iptalini gündemine aldığı bir sırada yeni bir darbe iddiasının gündeme getirilmesi tesadüf müdür, yoksa şimdiye kadar yürütülen planın bir parcası mıdır?

Yaklaşık altı ay önce çıkarılan “askerlerinde sivil mahkemelerde yargılanabileceğine dair kanun” kapsamında bir çok askeri personel hakkında soruşturma açılmış, “Poyraz köy, Kozmik oda” gibi iddialarla ilgili soruşturmalar devam etmekte iken CHP bu yasanın iptali için AYMde “iptal davası açmıştı.

AYM Bu hafta içinde yaptığı incelemede “çıkarılan yasanın Anayasanın 145. maddesine aykırı olduğu” gerekçesiyle iptal kararı vererek bu konuda “son noktayı” koydu.

Yasanın iptali sonucu ise hukukçular birbirine düşmüş vaziyette. Bazı hukukçular “şu anda sivil yargıda olan bütün dosyaların Askeri mahkemelere devredilmesi gerektiğini” savunmakta;

Bazı hukukçular ise “halen sivil yargıda olan dosyaların bakılmasına devam edileceğini” savunmaktadırlar.

Görünen o ki; bir tarafta Anayasa mahkemesinin aldığı iptal kararı tartışılıyor, diğer tarafta ise “balyoz darbe planı” tartışılıyor. Ortada bir “sivil asker kavgası” olduğu, bu kavgadan da AKP nin kendini gündemde tutma çabası var gibi bir görüntü ortaya çıkmaktadır.

Gerçekten “Balyoz darbe Planı” ordunun “en kötü şartlara uyumla ilgili bir senaryosu mu”, yoksa bu senaryonun içine monte edilmiş bir “darbe” planı mı bu yargının araştırması ve soruşturması sonrası ortaya çıkarılacaktır.

Başbakan Erdoğan da darbe ile ilgili üstü kapalı yaptığı açıklamada: “Biz Ankara’nın karanlık tünellerine girmedik, girmeyeceğiz, her türlü karanlık senaryolar karşısında dimdik duracağız” diyerek tepkisini dile getirmektedir.

Genel Kurmay Başkanlığı ise yaptığı “brifing” le bir açıklama yapmış, “balyoz darbe iddialarının” Ankara’da ki “kozmik Oda” aramalarının sona erdiği, hiçbir suç unsurunun bulunmadığı, Anayasa mahkemesinin “askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasına dair” kanunun iptal edildiği bir günde ortaya atılmasının tesadüf olmadığına dikkat çekerek, askerler üzerinde oynanmak istenen oyunlara dikkat çekmiştir.

Türkiye uzun bir süredir Türk silahlı kuvvetlerine yöneltilen ve yandaş basın ve medyaya “zamana ve zemine göre” servis edilen iddialarla çalkalanmakta, ordumuz üzerinde “asimetrik bir savaş” yürütülmektedir.

Ordu içersinde de mutlaka “çürük elmalar” ve “darbe sevdalıları” olabilir. Ancak, bütün bir orduyu, Genel Kurmayı “zan altında” bırakacak bu tür yayınlara artık bir “dur” deme zamanı gelmiş de geçmektedir.

Sonsuzluk (Osman Özeker) 23.01.2010

 
Toplam blog
: 287
: 3107
Kayıt tarihi
: 11.07.08
 
 

1949 Konya Ereğli doğumlu olup, halen İzmir'de oturmaktayım. A.Ü. Eğitim Fakûltesi mezunuyum  Ata..