Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

11 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Balyozdan Balyoza

Balyozdan Balyoza
 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart şunları söylüyor:  “Yargıtay'ın Balyoz kararının oy birliğiyle verilmiş olmasını hukuk anlayışı içinde” açıklayamadığını söylerken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bir daha kimsenin aklından olağanüstü bir dönem oluşmasına katkıda bulunmak geçmesin istiyoruz" diye konuştu. BDP ise "Ergenekon yargılamaları ile ilgili yargısal süreçlerin tamamının yetersiz olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulunuyor.

Peki, bunlar her nokta da muhalefet mi olmaları gerekiyor? Bir an kedi ile fareyi düşündüm. Kedi neye karar verirse, fare o yöne gider.

Bir tarafta BDP’nin çözüm sürecinin olumlu yönde gitmesini istemesi… Öteki yanda Faşizm düşüncenin ters tepmesi… Sizce arada kalanlar neler yapıyor. Ya ortalığı bozuyor Ya da her düşüncenin altında nedenler arıyor. Bakalım daha neler söylemektedirler.

AKP ilk açıklama yaparken şu sözlere değindi. "Balyoz Davası'nın Yargıtay tarafından netleştirilmiş olmasının Türkiye'nin darbelerle yüzleşmesi bakımından hayati önemde bir kilometre taşı olduğunu"

Kurtulmuş ise; "Biz öyle bir Türkiye arzuluyoruz ki bir daha hiçbir kimsenin aklının ucundan bir olağanüstü dönemi oluşturma, bir olağanüstü dönemi gerçekleştirme ya da bir olağanüstü dönem şartlarının oluşmasına katkıda bulunma geçmesin. Bunun için millet iradesinin bütün kurum ve kuruluşları ile işletilmesi gerekiyor. Bu da gerçekleşirken bu ülkenin de ekonomik gücünün gerçekten olağanüstü yüksek derecede sağlanması gerekiyor.”

Hemen sonrasındaTarhan, "Yargıtay tarafından bu konuda bir karar verilmiştir. Sahte delillerle de karar verilebilir kararı. Aslında Türkiye'de adaletin sadece bakanlığı kaldı. Bunun farkındayız. Bu ülkede tecavüzcüyseniz, katilseniz korkmanıza gerek yok. Ancak halkı aydınlatan gazetecilerseniz örneğin ve hukuku savunan kahramanlarsanız ceza almanız elzem. Bu karar asla bir yargı kararıdır diyemeyeceğim. Bu karar yargının kararı değil, iktidarın kararıdır. Adalet bu ülkede yıkıldı yerine Avm yapabilirler."

CHP Milletvekili Kart, "Burada yargısal bir yaklaşımın ötesinde tamamen gündeme yönelik olarak bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyoruz. Yargıtay kendi kararına inandırıcılık katmak gibi bir yaklaşımın içinde"

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken,”Biz bu Ergenekon yargılamaları ile ilgili yargısal süreçlerin tamamının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Fırat’ın öte tarafına geçmeyen faili meçhullerden köy boşaltmalara kadar, sokak ortasındaki yargısız infazlardan toplu katliamlara kadar, işlenen savaş suçlarını açığa çıkarmayan yargısal süreçlerin tamamı yetersizdir bizim açımızdan. AKP daha çok kendisini ilgilendiren siyasi yönü yargılayacak şekilde bir süreç işletmiştir. Bu davaların tamamında son 30 yıllık bu kirli savaş sürecinde devlet güçlerinin derin yapıların işlemiş olduğu suçlar açığa çıkacak şekilde bir yargısal süreç işletilmelidir. Aksi takdirde yapılacak olan yargılamalar yetersiz eksik süreçler olarak değerlendireceğiz.”

Sizce bize söz düşer mi? Biraz salata, biraz soğan, bira da tuz ekledik. Ha suyu unutmadan bol kattık ki yaptığımız karma yemeğin bir adı olsun değil mi? Balyoz kararını Yargıtay veriyor. Kendi menfaatleri doğrultusunda yön alanlarda siyasetçiler oluyor. Bildiğiniz gibi yemekte maydanozsuz olmaz değil mi?

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..