Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Balyozu ters tutuyorsunuz.....

Gecenin saati 24'ü gösterdiği sırada yatmadan son bir kez televizyonda kanalları gezerken, Kanal Türk'te bir tartışma proğramı dikkatimi çekti. Cumhuriyet Gazetesin'den Ümit Zileli ile Taraf Gazetesi yazarı Rasim Kütahyalı ve diğer iki konuk konuşmacı "BALYOZ"olayıyla ilgili tartışıyorlardı. Taraf gazetesinin elde ettiği ses kayıtlarının verileceğini duyunca yatmaktan vaz geçerek, programı izlemeye başladım. Bu yaşıma geldim böyle bir rezalet görmedim. Taraf Gazetesi yazarı mı, muhabiri mi yoksa tetikçisi mi ne olduğu belli olmayan birisi habire bağırıyordu. Ümit Zileli de önceleri sakin sakin konuşurken baktı-ki olmayacak, o da ona uydu. Allah'tan Prf.Ümit Bey (birdiğer konuşmacı)sakin ve yerinde vurgulamalarıyla ortalığı biraz sakinleştirdi.

Konu meşhuuuuurrrr BALYOZ HAREKETI. Buna kargalar bile güler, yapmayın Allah aşkına. Olası bir senaryo hazırlanmış ve böyle bir durum olursa T.S.K leri nasıl bir sıtrateji izler diye bir birifing veriliyor, bu apaçık belli oluyor konuşmalarda. Bir savaş halinde ordu cephedeyken, içeride bir isyan çıkarsa! ordunun nasıl bir yol izleyeceği tartışılıyor. Gelin görün ki Taraf gazetesi cazgırı Rasim Kütahyalı hiçbir altyapısı ve kültürü olmadığı herhalinden belli olduğu üzre sadece bağırıyor. Sadece bağırsa yine iyi. Diğer konuşmacılarıda konuşturmuyor bile. Üstüne üstlük subaylarımızın aklının kıt olduğunu söyleyecek kadar da terbiyesizleşiyor. Umarım bu programın kayıtlarını inceleyen makamlar gereken cezayı verirler. Benim anlamadığım nereden alıyorlar bu cesareti? Baktığınız zaman gazete yazarlarının çoğu eski, hatta fosilleşmiş sosyal demokrat geçinen liboş köşe yazarlarından oluşuyor. Acaba A.K.P yandaşlığının maddi menfaatleri bunların aklını mı aldı. Pekte akıllarının olduğunu da zannetmiyorum ya!!!!!!

Dikkat edin bu tür haberler ülkemizin kritik dönemlerinde ortaya atılırlar. Anayasa Mahkemesi'nin askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları konusunun karar aşamasında bunlar ortaya çıktı. Çamuru at, kendi kalmazsa izi kalır mantığı ile hareket edenler boğazlarına kadar çamura batmışlar, haberleri bile yok. Benzin kaç lira oldu, dolar ne oldu, emekli maaşlarına yapılan zam ne oldu, milletin haberi var mı? Nerede kaldı Deniz Feneri, nerede kaldı diğer yolsuzluklar? Gündemi ve toplumun saygı duyduğu değerleri değiştirmek için bir sürü oyun sergiliyorlar.

Bu programı izlerken aklıma Abdülhamit dönemi geldi. Demek ki Damat Ferit Paşalar ve gazeteci Ali Kemal'ler tarihe kötü izlenimlerle gömülsede, onlar gibi düşünenler hep olacak. Gazeteci Ali Kemal en son bir berber koltuğunda görüldü bir daha görülemedi. Oysa İngilizlerin kendilerini koruduğundan ne kadar emindiler. Saltanat uğruna vatanını satan vatan hainleri hakkettikleri cezaları eninde sonunda bulur. Bu tarihin hangi döneminde olursa olsun böyledir.

Bu gün sıcak kahvelerini yudumlayarak T.S.K lerimizi karalayanlar, unutmayın ki dağlarda karın buzun içerisinde, gecede gündüzde, dağda bayırda vatanını bekleyenler sayesinde bunları yazabiliyorsunuz. Ama balyozu ters taraftan tutuyorsunuz. Balyoz demirinden değil sapından tutulur. Dikkat edin balyozun demir kısmı çok ağırdır. Başınıza düşerse altında kalırsınız.

 
Toplam blog
: 32
: 573
Kayıt tarihi
: 10.09.08
 
 

1953 Konya doğumluyum. Uludağ ünv. 3.sınıfta terk ettim üniversiteyi. Anarşi yoğundu o zamanlar. Pan..