Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

15 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Balyozunu da al git!...

Balyozunu da al git!...
 

Artık biz, kendi kendimize mok atan bir millet olduk!...

Ergenokoncuları, balyozcuları, çekiççileri, olmadı testerecileri, gözaltına almaktan, tutuklatmaktan, arkasından da postallarıyla birlikte Silivri'ye postalamaktan, ülkemin savcılarının ''anası'' ağladı ayol!... (!)

Askeri okullara, büyük adam, büyük asker olsunlar diye yolladığımız evlatlarımız, (!) ''vatan haini'' (!) olarak yetişmiş meğer..

Emdirilen sütlerin ''helalliğini'' siz düşünün gari..

Vallahi, rahmetli dedemin kemikleri sızlıyordur şimdiler de.. Düşünmek bile istemiyorum ama şeytan dürtüyor işte elimde değil.. Eğer dedem sağ olaydı da göreydi bu günleri, daha ilk ana haber bültenini izledikten hemen sonra, ilk melek kanatlarında havalanırdı öte tarafa..

Arkalarında bıraktıkları; memleketi, milleti, askeri, anıları ve tüm bu olanları, nasıl anlatırdı kim bilir silah arkadaşlarına?Kısacası: ''rezilliğin bini bi para.''

Aslında ben size dün gece pek hayıra yoramadığım rüyamı anlatacaktım..

Allah hayır etsin inşallah.. Tabii gündüz niyetine demeyi unutmuyoruz..

Meğer bu tutuklanan paşaların hepsi, güzel ülkemizi bölmeye çalışıyorlarmış anacım.. Hey güzel Allah'ım, sen aklımızı koru.. Rüya bu ya, Ankara'da ki böyyüklerimiz de bölünen biyerlerimizi 404'le yapıştırmaya çalışıyorlarmış..

İster inanın, isterseniz inanmayın ama halkımız o kadar refah içindeymiş ki yedikleri önlerinde, yemedikleri ekran karşısındaymış.. Rüya dedik ya!

İnsanlarımız bütün gün, akşama kadar, televizyon karşısında ''İzdivaç'' ve ''Yemekteyiz'' i, akşam olunca da ''Öyle Bir Geçer Zaman ki'' , ''Karadağlar'', ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı tv. dizilerini izlemekten başka, hiç bir şey umurlarında değilmiş..

Halk bu yaşam şeklinden o kadar mutluymuş ki (!) anlatamam.. Zorlanırım çünkü, ayıp olur..

Ufacık bir sıkıntıları varmış, oda; 5 ay sonra ki ''seçimlermiş!..'' Halbuki ''seçim'' işte! Seçeceğiz ki (!) ''başımıza'' geçireceğiz.. Bizim insanımıza bundan ''kolay'' ne var? ..

Ufak bir ayrıntı: insanlarımız o kadar çok hantallaşmış ve o kadar (!) möküzleş miş ki, (!) şimdiden seçimlerde oy kullanmak düşüncesi bile ''zor'' geliyormuş..

Şimdi diyeceksiniz ki; ''hemen de nereden çıkardın üşendiklerini canım, sen de''
Öyle demeyin efendim. Bizim damdaki eşek bile, anladı bu milleti.. Millette haklı kardeşim, memleket işleriyle uğraşana kadar oturur dizisini izler. Varsın bir tek ''İstiklal Marşını'' ezbere bilmesinler.. Ne olmuş yani? İlla ki de ''vatan millet sakarya'' deyip, dövünecek değiliz ya...

Bu tür laflar edenlere, o kadar gıcığım ki; patates olurlar inşallah..
Dün olsaydı; ''yürrü, taş arabası, anca gidersin'' derdim!..
Bugün; balyozunu da al git mi deseydim? (!)


''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

Sabiha Rana | Facebook

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..